Ştiri locale

Covasna: Niciun caz activ de COVID-19 în peste 80% dintre localităţile din judeţ

Incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 în judeţul Covasna a ajuns la 0,6 la 1.000 de locuitori şi, potrivit autorităţilor sanitare, în peste 80% dintre localităţi nu există în prezent nicio persoană infectată cu noul coronavirus.

Într-un comunicat de presă postat marţi pe site-ul Prefecturii Covasna, care citează Direcţia de Sănătate Publică, se arată că în judeţ incidenţa cumulată a cazurilor de infectare cu noul coronavirus (fără focare) în ultimele 14 zile este de 0,6/1.000 de locuitori, în patru localităţi aceasta se situează între 1,5 şi 3/1.000 locuitori, 17 localităţi au incidenţa sub 1,5/1.000 de locuitori iar 104 localităţi nu au niciun caz pozitiv.

Publicitate

În prezent, în unităţile spitaliceşti din judeţ sunt în izolare instituţionalizată 85 de persoane şi 313 persoane suspecte de a fi infectate cu virusul SARS-CoV-2 sunt în carantină la domiciliu ori la locaţia declarată, sub supraveghere medicală.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Covasna a menţionat, într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei, că după începerea semestrului II al anului şcolar niciun cadru didactic nu a fost confirmat pozitiv, însă în rândul elevilor au fost depistate două cazuri.

Potrivit sursei citate, 10 cadre didactice au solicitat să desfăşoare activitatea de predare exclusiv online, indiferent de scenariu, iar 25 de elevi au solicitat, de asemenea, ca participarea lor la ore să se desfăşoare online, din motive medicale.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio