Ştiri locale

Covasna: Caravane de informare şi vaccinare antiCOVID-19 în mediul rural

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Covasna va demara la sfârşitul acestei săptămâni o campanie de informare şi vaccinare antiCOVID-19 în localităţile din mediul rural, a anunţat joi, conducerea instituţiei.

Potrivit directorului executiv al DSP Covasna, Agoston Laszlo, echipele de vaccinare vor fi prezente pentru început în localităţile Turia, Belin, Boroşneu Mare, Vârghiş, Aita Mare şi Dalnic pentru „a dialoga cu oamenii, pentru a le răspunde la întrebările legate de vaccinarea împotriva COVID-19, pentru a le explica efectul de protecţie al vaccinului şi, desigur, pentru a le oferi vaccinarea ( Pfizer sau Johnson & Johnson)”.

Publicitate

Acesta a menţionat că sunt în curs de organizare campanii de vaccinare şi în alte localităţi, precum Poian, Mereni, Sanzieni, Cernat, Breţcu, Ojdula şi Lemnia, intenţia autorităţilor fiind de a ajunge cu echipe mobile în toate localităţile din judeţ.

„Vaccinarea este gratuită, nu este necesară programare prealabilă, dar totuşi am aprecia dacă doritorii ar informa Primăria ca să putem aprecia necesarul de doze de vaccin cu care ne deplasăm în localitatea respectivă. Intenţionăm să ajungem în toate comunele judeţului. Cu toate acestea nu trebuie neapărat aşteptat să ajungă echipa mobilă, centrele de vaccinare din oraşe respectiv medicii de familie vă stau la dispoziţie”, a declarat Agoston Laszlo.

Echipele mobile vor fi prezente sâmbătă în localitatea Turia, iar săptămâna viitoare luni la Belin, marţi la Boroşneu Mare şi Vârghiş, miercuri la Aita Mare, iar joi la Dalnic după următorul program:

Sâmbătă 05.06.2021, începând cu ora 10:00 – TURIA
Luni 07.06.2021, începând cu ora 16:00 – BELIN
Marți 08.06.2021, începând cu ora 16:00 – BOROȘNEUL MARE
Marți 08.06.2021, începând cu ora 16:00 – VÂRGHIȘ
Miercuri 09.06.2021, începând cu ora 16:00 – AITA MARE
Joi 10.06.2021, începând cu ora 16:00 – DALNIC

Directorul DSP a reamintit că în zilele de 5 şi 6 iunie va fi organizat un nou maraton de vaccinare în parcarea noului centru comercial Sepsi Value Centre din municipiul Sfântu Gheorghe.

Potrivit Prefecturii Covasna, rata de vaccinare în judeţ este de circa 20%, în centrele din judeţ fiind administrate până în prezent 64.781 de doze, din care 28.132 la rapel.

De asemenea, 1.165 de vaccinuri Johnson & Johnson care nu necesită rapel au fost administrate în cabinetele medicilor de familie.

(Agerpres)

Publicitate
Publicitate
banner we radio