Ştiri locale

CovAlpin Sfântu Gheorghe oferă gratuit 42 de locuri de cazare pentru refugiații ucraineni

Asociația CovAlpin Sfântu Gheorghe se alătură eforturilor depuse de autoritățile locale și centrale în gestionarea crizei refugiaților ucraineni care fug din calea războiului. Într-o postare pe Facebook, președintele Asociației, Tiberiu Andrei Poștoacă, a transmis că pune la dispoziție în mod gratuit cele două cabane pe care le administrează la Șugaș Băi și Bățanii Mici, pentru a veni în sprijinul persoanelor ale căror vieți au fost afectate de evenimentele din țara vecină.

În total, 42 de locuri de cazare vor putea fi puse la dispoziția refugiaților, cele mai multe – 22 la număr – fiind la cabana CovAlpin din Șugaș Băi, astfel că începând de luni, toate rezervările vor fi parțial suspendate pe o perioadă nedeterminată.

Publicitate

„E musai să fim solidari! Putem oferi 22 de locuri la cabana CovAlpin din Șugaș Băi și încă 20 la cabana Bodvaj, le punem la dispoziție în mod gratuit. E un mic bine pe care putem să îl facem, o mână de ajutor, deși sperăm să nu fie nevoie. Planul ar fi ca, în primă fază, în funcție și de cât e nevoie, să ocupăm întâi locurile de la Șugaș Băi, iar dacă vine un val mai mare de refugiați categoric vom pune la dispoziție și cealaltă cabană. Suntem membri ai Asociației Române de Eco-Turism și am primit acum câteva zile de la ei un e-mail în care anunțau că strâng unități de cazare care să ofere în mod gratuit locuri. Aseară am luat decizia să dăm și noi o mână de ajutor. În cazul în care va veni un val de refugiați în zonă, va trebui să ne înțelegem cu cei care au plătit deja cazarea, sau care și-au făcut rezervare, ca să îi reprogramăm. Avem intenții de rezervare pentru perioada următoare, de aceea, cei care vor să vină în continuare la Șugaș Băi să ne contacteze și, în funcție de situație, stabilim cum putem să îi cazăm”, ne-a spus președintele CovAlpin, Tiberiu Andrei Poștoacă.

Persoanele care au făcut deja rezervări la una dintre cele două cabane, sau cele care au intenția să se cazeze în perioada următoare, îi pot contacta pe reprezentanții CovAlpin la numărul de telefon: 0755 292 634 pentru eventuale reprogramări sau intenții de rezervare.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio