Ştiri locale

Corturi pentru triajul pacienților, montate de pompierii covăsneni în 6 locații din județ

Conducerea Prefecturii Covasna a convocat joi autoritățile județene și locale, în vederea analizării situației epidemiologice și stabilirii măsurilor pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

La discuții au luat parte, printre alții, președintele și vicepreședintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor și Hening László, primarul Antal Árpád, respectiv comandantul Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Covasna- lt.col. Adrian Simtea, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Covasna- Ágoston László, și șeful Serviciului Ambulanță Covasna – Cristian Cimpoi.

„Începând cu ora 15:00, prefectul Iulian Todor a dispus convocarea membrilor Comitetului Județean pentru Situații Speciale de Urgență Covasna, în ședință extraordinară, în vederea analizării situației la nivel județean a răspândirii COVID-19, cu accent deosebit pe situația din municipiul Sfântu Gheorghe (…) În cadrul acestei întâlniri au fost stabilite măsuri cu aplicabilitate imediată pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19 (…) Până în acest moment, la nivelul județului nostru se află în carantină instituționalizată 39 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a se depista dacă au contractat virusul. Alte 2.811 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medical”, se arată într-un comunicat al Cancelariei Prefectului județului Covasna.

Printre măsurile de prevenire a infectării cu noul coronavirus, în 6 locații din județ, pompierii covăsneni au instalat corturi pentru triajul persoanelor care se prezintă la UPU sau spital, se arată într-un comunicat al Prefecturii Covasna.

Conform datelor raportate din teritoriu către Institutul Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, în acest moment, în județul Covasna 5 cadre medicale sunt confirmate cu virusul COVID-19.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio