Ştiri locale

Coronițe de Advent, oferite cadou bătrânilor singuri din judeţ

Mai multe persoane vârstnice din județul Covasna, care nu au rude care să le viziteze în special în preajma sărbătorilor de iarnă, au primit în weekend vizita voluntarilor Serviciului de Ajutor Maltez din Sfântu Gheorghe care le-au făcut cadou coronițe de Advent, pentru a le lumina casele în așteptarea Crăciunului.

„Prima zi a Adventului reprezintă începutul celei mai frumoase sărbători din an. În foarte multe case familia se va reuni pentru a aprinde prima lumânare a coroniței. În jurul nostru sunt însă multe persoane care intră în această perioadă fără a avea pe cineva alături. Voluntarii tineri au vizitat aceste persoane. Coronițele de Advent, cântecele și zâmbetele încurajatoare au adus lumină în casele acestor vârstnici solitari, ei răspunzând cu aceeași recunoștință ca și în anii anteriori”, au transmis reprezentanții Serviciului de Ajutor Maltez.

Pentru catolici şi protestanţi, Adventul are aceeaşi semnificaţie cu postului Crăciunului pentru creştinii ortodocşi, astfel că în mai multe localități din județul Covasna Primăriile au amplasat coroane uriașe de brad.

Conform tradiţiei, în prima sâmbătă a lunii decembrie, locuitorii participă la aprinderea primei lumânări.

În municipiul Sfântu Gheorghe autorităţile locale au hotărât să decoreze oraşul cu două coroane de Advent, una amplasată în centrul orașului şi una în zona Gării.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio