Ştiri

Coresi Shopping Resort va fi extins cu o a treia zonă de retail

Immochan România intenționează să continue proiectul Coresi Shopping Resort cu o a treia etapă de dezvoltare a proiectului de retail, după ce primele două etape – centrul comercial și street-mall-ul au avut succes pe piața brașoveană. Compania care dezvoltă proiectul de pe platforma fostei uzine Tractorul a modificat Planul Urbanistic Zonal, în locul zonei de birouri pe care intenționa să o construiască fiind prevăzută o nouă zonă de comerț.

Tatian Diaconu, CEO Immochan România, a confirmat intenția dezvoltării unei noi zone de comerț, adăugând că între proiectul imobiliar și cel comercial va fi amenajată o perdea verde.

Publicitate

În aprilie 2012, grupul Auchan a plătit circa 25 milioane de euro fondului de investiţii Centtera Capital Partners pentru achiziţia fostei fabrici Tractorul. Pe o parte din cele 100 de hectare de teren ale fostei platforme industriale, compania a dezvoltat centrul comercial Coresi Shopping Resort. Proiectul a fost inaugurat în primăvara lui 2015 în urma unei investiţii de circa 60 milioane de euro, sumă care include şi preţul terenului aferent construcţiei, care are o pondere de 12-15% în costul total.

Anul trecut, proiectul a fost extins cu un street-mall, în care au fost investiți zece milioane de euro.

Tot anul trecut, compania a început să dezvolte, alături de femeia de afaceri Daniela Kasper, zona de imobiliare a proiectului Coresi, în care vor fi construite circa 3.000 de apartamente, valoarea totală a investiției fiind de 100 de milioane de euro.

Publicitate
banner we radio