Info Trafic, Ştiri locale

Copil lovit de maşină pe o trecere de pietoni pe strada Lăcrămioarei din Sfântu Gheorghe

În cursul zilei de joi, 14 decembrie, ora 13.10, IPJ Covasna a fost sesizat prin numărul pentru apeluri de urgenţă 112 despre producerea unui accident rutier în mun. Sf. Gheorghe, pe str. Lăcrămioarei. În urma verificărilor efectuate la locul indicat, s-a stabilit că un conducător auto în vârstă de 76 ani, în timp ce conducea un autoturism pe str. Lăcrămioarei din direcţia intersecţiei cu str. Daliei către intersecţia cu str. Lunca Oltului, ajungând în zona str. Nuferilor a surprins şi accidentat un minor în vârstă de 9 ani care se angajase regulamentar în traversarea străzii, pe trecerea pentru pietoni semnalizată prin indicator rutier şi marcaj pietonal.

Şoferul în cauză a fost testat cu aparatul etilotest, acesta indicând o valoare de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind ulterior condus la Spitalul Judeţean pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Publicitate

În urma accidentului, minorul a fost rănit uşor (contuzie şi escoriaţie la genunchiul stâng), în cauză efectuându-se cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 196 alin. 2 şi 3 din Codul penal.

(IPJ Covasna)

 

Publicitate
banner we radio