Info Trafic, Ştiri locale

Copil de 4 ani rănit grav după ce un şofer a adormit la volan în zona Baraolt

Sâmbătă, 22 iulie 2017, în jurul orei 13:50, pe DJ 122 a avut loc un accident rutier. Din cercetările efectuate de polițiștii care s-au deplasat la fața locului, s-a stabilit că un bărbat de 39 de ani aflat la volanul unui autoturism care circula dispre Bățanii Mari către Baraolt, pe fondul oboselii, a adormit la volan și a pătruns pe contrasens unde a lovit frontal un alt autoturism care circula regulamentar.

În urma impactului un minor în vârstă de 4 ani a suferit leziuni grave, iar un bărbat de 59 de ani și o femeie de 48 de ani au fost răniți ușor, toți trei din mașina care circula regulamentar. De menționat este faptul că persoanele rănite nu purtau centura de siguranță, iar minorul, care a fost grav rănit, nu era transportat cu folosirea dispozitivelor speciale de siguranță, așa cum prevede legea.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Reamintim că normele legale privind circulația pe drumurile publice reglementează că cei care conduc autovehicule şi persoanele care ocupă locuri prevăzute prin construcţie cu centuri sau dispozitive de siguranţă omologate, trebuie să le poarte în timpul circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, conducătorii de autovehicule având locuri prevăzute prin construcţie cu centuri de siguranţă trebuie să informeze pasagerii cu privire la obligaţia legală de a le purta în timpul circulaţiei pe drumurile publice.

Conducătorii de autovehicule având locuri prevăzute prin construcţie cu centuri de siguranţă au obligaţia să se asigure că, pe timpul conducerii vehiculului, minorii poartă centurile de siguranţă sau sunt transportaţi numai în dispozitive de fixare în scaune pentru copii omologate.

Conducătorilor de autovehicule le este interzis să transporte copii în vârstă de până la 3 ani în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranţă, cu excepţia celor destinate transportului public de persoane, precum şi a taxiurilor, dacă în acestea din urmă ocupă orice alt loc decât cel de pe scaunul din faţă, sub supravegherea unei persoane adulte. Copiii cu vârsta de peste 3 ani, având o înălţime de până la 150 cm, pot fi transportaţi în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranţă speciale, doar dacă ocupă, pe timpul transportului, orice alt loc decât cel de pe scaunul din faţă.

(IPJ Covasna)

Publicitate
banner we radio