
Copiii din 19 localități covăsnene beneficiază de programul „Școală după școală” derulat de Diakónia
Elevii defavorizați din Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc și alte 17 localități covăsnene beneficiază și în acest an de programul „Școală după școală”, derulat de Fundația Creștină Diakónia și Fundația HEKS/EPER, cu sprijinul Consiliului Județean Covasna și al consiliilor locale.
Potrivit coordonatorilor programului, până în prezent, în acest an școlar au fost distribuite 37.630 de mese calde, iar elevii beneficiari au participat la 284 de ore suplimentare, derulate după programul de la școală.
Jumătate din costul programului after-school este suportat de Consiliul Județean Covasna (25%) și administrațiile publice locale (25%), iar cealaltă jumătate este acoperită de Fundația Creştină Diakónia.
„An de an remarcăm cât de mult contează acest ajutor pentru copii, și cum cererea pentru aceste servicii crește de la an la an, facem tot posibilul pentru a ne asigura că niciun copil nu este privat de această oportunitate. Persoanele care doresc să contribuie la activitatea noastră, pot dona 3,5% din impozit către Kindered, iar împreună vom le oferi copiilor șansa la o viață mai bună. Cred că o investiție mai bună nu există”, au transmis coordonatoarele programului, Torma Vera și Apor Zsuzsanna.
Programul „Școală după școală” se derulează în prezent în municipiile Sfântu Gheorghe și Târgu Secuiesc, dar și în localitățile Arcuș, Angheluș, Biborțeni, Bodoc, Căpeni, Cernat, Chichiș, Dalnic, Ghelința, Ghidfalău, Moacșa, Ozun, Păpăuți, Poian, Racoșul de Sus, Sântionlunca și Zagon.
Elevii înscriși în program beneficiază de o masă caldă și iau parte la activități educative de după-amiază, de câte patru ori pe săptămână.
Pe lângă acest program județean, există și un proiect pilot inițiat de Guvernul României, „Masă caldă în anul școlar 2022-2023” de care beneficiază unitățile de învățământ din comunele Malnaș, Brețcu, Moacșa, Brateș și Sita Buzăului.
(Ioana Ardeleanu)