Info Trafic

Copaci și stâlpi de beton căzuți pe drumurile din județ din cauza ninsorilor abundente

Ninsorile abundente care au căzut în ultimele ore au dus la blocaje pe mai multe drumuri din județul Covasna.

Potrivit IPJ Covasna, pe strada Constructorilor de la intrarea în Sfântu Gheorghe a crescut volumul traficului după ce traficul dinspre DN 11 a fost redirecționat pentru o perioadă de timp spre DN 13 E. Polițiștii le recomandă șoferilor să nu pornească la drum decât dacă este strict necesar.

Publicitate

De asemenea, pe DN 2D, între comuna Ojdula și limita cu județul Vrancea traficul este blocat pentru degajarea de pe carosabil a unui copac căzut.

Pompierii covăsneni au preluat în ultimele 12 ore peste 20 de apeluri prin 112, în urma fenomenelor meteo periculoase prognozate de codul portocaliu emis inclusiv pentru județul Covasna.

Potrivit ISU Covasna, Detașamentul de pompieri Sfântu Gheorghe a intervenit pe DN 12 pe raza localităţii Bixad cu ajutorul motoferăstraiele din dotare pentru îndepărtarea de pe carosabil şi tăierea a 6 copaci care erau în pericol să se prăbușească.

De asemenea, pe DN 10 în localitatea Crasna, s-a intervenit pentru degajarea în siguranță a unui arbore care bloca ambele sensuri de circulaţie.

„Echipaje de pompieri au fost solicitate să intervină şi în municipiul Târgu Secuiesc pentru degajarea unui stâlp de beton căzut peste un autocamion şi a unui copac căzut peste un autoturism. Din fericire, în urma evenimentelor nu au fost înregistrate victime omeneşti, doar pagube materiale”, a transmis ISU Covansa.

Circulație blocată între Brețcu și Oituz

Traficul rutier este blocat pe ambele sensuri, miercuri dimineaţa, pe DN 11, între localităţile Breţcu şi Oituz, din cauza unui copac căzut pe carosabil din cauza ninsorilor abundente, potrivit Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Covasna a informat că pe DN 11 s-a format o coloană de vehicule de câţiva kilometri, până în proximitatea localităţii Cernat.

În zonă ninge în continuare, iar carosabilul este acoperit cu un strat de zăpadă frământată de 2-3 centimetri.

De asemenea, pe DN 10, între localităţile Zăbrătau şi Sita Buzăului, circulaţia rutieră se desfăşoară îngreunat şi alternativ din cauza unor arborilor căzuţi pe carosabil.

Şi pe DN 12 Micfalău-Bixad circulaţia a fost blocată parţial, miercuri dimineaţă, pentru scurt timp din cauza copacilor căzuţi sub greutatea zăpezii, însă în prezent se circulă pe ambele sensuri.

Pe DN 2D, ce face legătura între judeţele Covasna şi Vrancea, circulaţia autovehiculelor de 3,5 tone este restricţionată până la curăţarea carosabilului.

18 copaci căzuți pe o distanță de 2 km

A nins abundent în ultimele 24 de ore în zona Oituz, Întorsura Buzăului şi la graniţa cu judeţul Vrancea, unde stratul de zăpadă măsoară pe alocuri 60 de centimetri, potrivit DRDP Brașov, iar drumarii au acționat începând de marți, de la ora 16:00, și până la miezul nopții cu aproximativ 80 tone de sare numai pe DN 11, respectiv cu alte aproape 100 de tone de sare în ultimele ore.

„De la ora 00:00 până în prezent am avut 16 ieșiri cu 5 ATB de la districtul Brețcu, și încă 2 dislocate de la districtul Sfântu Gheorghe la districtul Brețcu. S-au dat aproximativ 100 tone de sare, au căzut un număr de 18 arbori între km 88-90, a nins aproximativ 50-60 cm de zăpadă apoasă, temperatura a oscilat între – 2 °C și 0 °C”, au transmis reprezentanții DRDP Brașov.

Recomandări pentru șoferi

În acest context, pompierii covăsneni recomandă cetăţenilor să aibă în vedere câteva măsuri de prevenire a situaţiilor de urgenţă, ţinând cont de atenţionările emise de meteorologi:

–      Informaţi-vă permanent asupra condiţiilor meteorologice şi evoluţia acestora, transmise de autorităţile centrale şi locale, respectiv de mass-media;

–      Evitaţi orice călătorie dacă nu este absolut necesară şi informaţi-vă dacă pe traseul ales nu sunt drumuri blocate;

–        Dacă plecaţi cu maşina, verificaţi funcţionarea sistemului de încălzire şi aveţi în vedere dotarea cu lanţuri antiderapante, pături, apă, lopată şi combustibil de rezervă.

Foto: DRDP Brașov, ISU Covasna, IPJ Covansa

Publicitate
banner we radio