Ştiri locale

Controale şi amenzi pentru nereguli în domeniul silvic

Polițiștii din cadrul Biroului de Combatere a Delictelor Silvice, în colaborare cu personal silvic din cadrul Gărzii Forestiere Brașov – Garda Forestieră Covasna și Ocolului Silvic Covasna, au organizat și executat miercuri o acțiune în sistem integrat pentru prevenirea și combaterea faptelor de natură penală și contravențională prevăzute de legislația în vigoare din domeniul silvic.

În urma unui control efectuat la sediul și depozitul de materiale lemnoase aparținând unei societăți comerciale, la compararea stocurilor faptice cu cele scriptice, s-au constatat diferențe în plus de lemn rotund, cherestea și lemn de foc în cantitate totală  de 51,7 mc, pentru care societatea nu deținea documente legale de proveniență.

Publicitate

În consecință a fost aplicată o sancțiune contravențională în cuantum de 6.000 de lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 şi s-a luat măsura confiscării materialului lemnos în valoare de peste 17.000 de lei.

În primele 5 luni ale acestui an polițiștii au desfășurat peste 400 de acțiuni pentru verificarea modului de respectare a prevederilor la regimul silvic și peste 2.200 de controale punctuale, atât în zona fondului forestier, cât și în trafic, pentru verificarea respectării legalității în ceea ce privește exploatarea, prelucrarea și transportul de material lemnos.

În urma acestor acțiuni și controale au fost constatate 114 infracțiuni la regimul silvic și aproape 300 de abateri de natură contravențională pentru care s-au aplicat sancțiuni în valoare de peste 450.000 de lei. Totodată, au fost confiscați peste 1.600 mc de material lemnos provenind sau având legătură cu săvârșirea unor fapte contrare legii, valoarea acestuia depășind 500.000 de lei.

Publicitate
banner we radio