Ştiri locale

Controale privind siguranța alimentelor în mediul rural din judeţul Covasna. Amenzile pot ajunge la 50.000 de lei

În perioada 1-31 august 2016, DSVSA Covasna, în colaborare cu IPJ Covasna, va organiza controale oficiale cu privire la respectarea condițiilor sanitare veterinare și de siguranța alimentelor referitoare la comercializarea produselor alimentare prin unități de vânzare cu amănuntul situate în zonele rurale.

Controalele vor viza: respectarea condițiilor de igienă în care funcționează magazinele alimentare, barurile, rulotele etc. situate în mediu rural.

Publicitate

Scopul controalelor: identificarea și retragerea de la comercializarea către consumatori a produselor alimentare care pot prezenta risc pentru sănătatea publică.

Vor fi verificate aspecte ca:

– Respectarea cerințelor pentru înregistrare sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor;

– Igiena transportului, depozitării, manipulării și comercializării alimentelor prin magazinele alimentare, igiena preparării, expunerii și servirii alimentelor la nivelul barurilor, rulotelor etc.;

– Eligibilitatea produselor și a materiilor prime;

– Trasabilitatea, pe bază de facturi, avize, declarații de conformitate etc.

În caz de nerespectare a legislației privind siguranța alimentelor se vor aplica amenzi contravenționale în valoare de până la 50.000 lei, confiscarea și neutralizarea produselor alimentare nesigure, închiderea definitivă a unităților cu probleme majore.

Director executiv DSVSA Covasna,

Dr. Sikó Barabási Sándor

Publicitate
Publicitate
banner we radio