Ştiri locale

Continuă campania „Apelul fals la 112 pune vieți în pericol! Sună responsabil”

Inspectoratul de Poliție Județean Covasna, prin structura de prevenire a criminalității, derulează campania informativ-preventivă  cu privire la consecințele pe care le are apelul fals la 112, destinată atât copiilor cât si adulților.

Apelurile abuzive la numărul 112 pot influența negativ eficiența intervenției serviciilor de urgență și pot pune în pericol viața și bunurile persoanelor care se regăsesc în situații pentru care intervenția acestora este imperios necesară.

Prin urmare, Inspectoratul de Poliție Județean Covasna își intensifică eforturile pentru a informa cetățenii cu privire la importanța utilizării responsabile a numărului unic de urgență.

Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității Covasna organizează sesiuni de informare atât prin prezența în mijlocul comunităților, precum și prin promovare în mediul online, cu scopul de a explica cetățenilor criteriile care justifică apelul la numărul unic 112 și de a-i îndruma să folosească acest serviciu doar în situații de urgență reală.

Recomandăm cetățenilor să fie receptivi și să dea dovadă de disponibilitate în aplicarea îndrumărilor acestei campanii de prevenire și conștientizare, astfel încât numărul 112 să fie folosit cu responsabilitate.

Prin colaborarea noastră colectivă, putem contribui ca resursele de urgență să fie disponibile pentru cei care au nevoie de ele în momente critice.

(Biroul de Presă al IPJ Covasna)

Publicitate
banner we radio