Ştiri locale

Container semiîngropat din Sfântu Gheorghe, „victimă” a petardelor

Un container semiîngropat aflat pe strada Viitorului din Sfântu Gheorghe a luat foc în cursul zilei de luni, după ce câțiva copii ar fi aruncat petarde în interior. Reprezentanții TEGA SA spun că în zonă nu există camere de supraveghere care să fi surprins momentul, însă locuitorii blocurilor din apropiere sunt cei care au văzut copiii în timp ce se jucau în preajma punctului de colectare a deșeurilor.

Imaginea cu containerul incendiat a fost publicată pe pagina de Facebook a operatorului regional. Reprezentanții societății de salubritate spun că paguba nu a fost deocamdată stabilită, dar, cel mai probabil, containerul va putea fi reparat.

Publicitate

„Aşa arată acum punctul de colectare de pe strada Viitorului. Nişte copii au aruncat petarde în tomberon, care apoi a luat foc. Credeți că este în regulă?”, se arată în textul care însoțește imaginea.

Și făptașii rămân, deocamdată, necunoscuți. Conducerea TEGA a făcut în mai multe ocazii apel către locuitorii județului să semnaleze astfel de incidente. La finalul lunii noiembrie, conducerea TEGA trăgea un semnal de alarmă și legat de situația  punctelor de colectare închise din municipiu, care a devenit nesustenabilă, vandalizările având loc săptămânal. În acest caz, operatorul regional a luat decizia de a nu mai repara pagubele. Astfel de incidente au loc frecvent în locaţii de pe străzile 1 Decembrie 1918, Sporturilor, Lăcrămioarei, Narciselor, Romulus Cioflec, Mikes Kelemen sau Podului.

„Mi se pare puțin probabil ca la oricare dintre cele 100 de incidente de vandalism, locuitorii să nu fi văzut nimic. Înțeleg că martorii se tem să vorbească cu făptaşii, dar trebuie să fi văzut ceva. Nu este vorba de un singur punct de colectare, ci de 26 în total. Le reparăm de ani de zile, înlocuim cablul tăiat, punem încuietori noi, dăm chei noi rezidenților, înlocuim bateria care acționează încuietoarea, dar, din păcate, a trebuit să recunoaștem că a fost o bătălie cu morile de vânt pentru o vreme, pentru că, după o zi sau două, erau din nou probleme și nimeni nu vedea nimic. Este pur și simplu o risipă de bani să le reparăm până când locuitorii nu iau măsuri pentru a-i trage la răspundere pe vinovați”, spunea directorul TEGA, Máthé László, la finalul lunii noiembrie.

Persoanele care au informații care pot duce la prinderea făptașilor sunt încurajate să sune la dispeceratul societății: 0267 310 123 sau 0733 009 776.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio