Ştiri locale

Construirea noii şcoli din Comandău, evaluată la 800.000 de euro

Autorităţile covăsnene cer sprijinul Guvernului pentru construirea unei noi şcoli în localitatea Comandău, în locul celei distruse luna trecută în urma unui incendiu, costul lucrărilor fiind evaluat la 800.000 de euro.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Tamas Sandor, a declarat că va înainta un proiect de hotărâre de Guvern în acest scop, împreună cu Prefectura Covasna, scrie Agerpres.

Publicitate

„La Comandău s-a finalizat expertiza, iar împreună cu domnul prefect Sebastian Cucu, cu care am discutat această problemă, înaintăm un proiect de hotărâre de Guvern, cerem bani şi de la Guvern şi urmează să alocăm şi noi o sumă pentru construirea unei noi şcoli. Costul este evaluat, dacă nu mă înşel, la 800.000 de euro”, a declarat Tamas Sandor.

El a mai spus că a fost impresionat de \’mobilizarea exemplară\’ de care au dat dovadă locuitorii comunei Comandău pentru salvarea şcolii, precum şi de gesturile de solidaritate făcute de oameni din ţară şi străinătate.

„În localitatea Comandău trăiesc 1.004 persoane, socotiţi de la bebeluş şi până la cei de 100 de ani, iar în seara când a avut loc incendiul au fost 300 de oameni care au încercat să salveze şcoala. Oamenii din Comandău au adunat peste 20.000 de lei în primele săptămâni, ceea ce înseamnă că au donat şi din ajutorul social”, a mai spus Tamas Sandor.

Incendiul a izbucnit în după-amiaza zilei de 9 ianuarie din cauza unui coş de fum deteriorat şi a distrus, printre altele, acoperişul, biblioteca în care se aflau circa 9.000 de cărţi, două laboratoare de informatică, arhiva şcolii, centrala termică şi o magazie în care erau depozitate echipamente sportive.

Intervenţia pentru stingerea incendiului a fost anevoioasă din cauza condiţiilor meteorologice, pompierii fiind nevoiţi să lucreze la minus 20 de grade Celsius.

Publicitate
banner we radio