Ştiri locale

Construcția pistei pentru biciclete de pe digul Oltului avansează. Asfaltarea ar putea începe până la iarnă

Lucrările de amenajare a pistei pentru biciclete de pe digul râului Olt avansează, în prezent fiind în curs montarea bordurilor pe ambele părți. Într-o postare pe Facebook, primarul Antal Árpád a transmis că lucrările sunt în grafic iar săptămâna aceasta va începe săparea fundațiilor pentru stâlpii de electricitate.

Potrivit edilului, până la iarnă se dorește începerea asfaltării porțiunii de 7 kilometri de la Chilieni până la Arcuș.

Publicitate

„Construcția pistei de biciclete de șapte kilometri de pe digul râului Olt este în grafic! Pista de biciclete asfaltată de la Chilieni până la pârâul Arcuș este o dezvoltare importantă, care va oferi o bună alternativă de transport nu doar pentru navetiști, ci și pentru cei care doresc să facă sport și să se relaxeze. Până în prezent, terasamentul a fost lărgit și consolidat acolo unde a fost necesar, întreaga secțiune a fost acoperită cu piatră spartă, iar bordurile au fost amplasate aproape peste tot pe ambele părți ale drumului. Săptămâna aceasta începe săparea fundațiilor pentru stâlpii de electricitate, iar până la iarnă se dorește începerea asfaltării pistei pentru biciclete”, a transmis primarul.

Lucrările derulate până acum au presupus curățarea terenului și așezarea mai multor straturi de piatră spartă pentru fundație pe întreaga secțiune. Cei șapte kilometri de pistă de biciclete vor fi dotați cu benzi vopsite și semne de circulație, iar pe traseu vor fi instalate lumini fotovoltaice pentru siguranța pe timp de noapte.

Lucrările fac parte din Planul de Mobilitate Urbană Durabilă și sunt realizate cu finanțare europeană.

(Ioana Ardeleanu) 

Publicitate
banner we radio