Ştiri locale

Construcția Muzeului Comunismului din Sfântu Gheorghe ar putea începe în acest an

Construcția Muzeului Comunismului în incinta fostei fabrici de ţigarete din Sfântu Gheorghe ar putea începe în acest an, a declarat primarul municipiului, Antal Árpád. Contractul pentru finanţarea prin PNRR a investiției a fost semnat în luna octombrie a anului trecut, iar în prezent se derulează licitaţia pentru desemnarea firmei care se va ocupa de proiectare şi execuție.

„Este în licitație procedura de proiectare și execuție, după ce se va finaliza licitația, există un termen de 4 sau 6 luni în contract pentru partea de proiectare, și urmează etapa de execuție. Dacă în urma licitației putem semna un contract, pentru că niciodată nu pot să știu asta în timpul unei licitații, atunci anul acesta vor începe lucrările”, a explicat primarul.

În luna octombrie a anului trecut, autoritățile locale estimau că lucrările ar putea începe în toamna acestui an.

Muzeul Comunismului va fi construit în clădirea depozitului de tutun din fosta fabrică de ţigarete şi se va întinde pe o suprafaţă de circa 3.000 de metri pătraţi, găzduind o expoziție interactivă care va îmbina obiecte autentice și tehnici expoziționale de ultimă generație (tehnologie digitală), prezentând dictatura comunistă în diferitele sale perioade, și va fi un element viu al vieții turistice a orașului.

Muzeul va avea şi un spaţiu multifuncţional pentru expoziţii tematice, lansări de carte sau prezentări de filme, iar vizitatorii vor avea posibilitatea să experimenteze modul de viaţă din perioada comunistă.

Investiţia este finanţată pe Componenta C11 – Turism şi cultură din cadrul PNRR.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio