Ştiri locale

Consiliul Local Sfântu Gheorghe oferă 25 de burse pentru studenţi, masteranzi şi doctoranzi

Consiliul Local Sfântu Gheorghe va acorda anul viitor 25 de burse pentru studenţi, masteranzi şi doctoranzi aflaţi în ultimul an de studiu, care vor fi finanţate din bugetul local cu suma de 100.000 de lei, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, consilierul local Zsigmond József.

Potrivit acestuia, bursele se vor acorda pentru o perioadă de patru luni, studenţii urmând să primească 300 de lei, masteranzii 500 de lei, iar doctoranzii câte 1.000 de lei pe lună.

Aplicanţii trebuie să aibă domiciliul în municipiul Sfântu Gheorghe, să frecventeze cursuri universitare la zi oriunde în lume, într-o unitate de învăţământ recunoscută oficial de ţara respectivă, să nu fi împlinit 35 ani la data depunerii dosarului şi să se afle în fază de pregătire a tezei de licenţă, disertaţie sau doctorat. O altă condiţie este ca lucrările să fie axate pe subiecte legate de municipiul Sfântu Gheorghe sau judeţul Covasna ori să poată fi transpuse în practică în zonă. Termenul limită pentru depunerea dosarelor la Primăria Sfântu Gheorghe este 30 ianuarie 2017.

Programul de burse a fost lansat în 2014, la iniţiativa lui Zsigmond Jozsef, iar, potrivit acestuia, bugetul alocat nu a fost epuizat în niciun an, numărul solicitărilor neacoperind suma alocată.

Zsigmond Jozsef a declarat că lucrările realizate de bursieri au vizat diverse domenii de activitate, au fost utile şi interesante, iar una dintre ale a şi fost pusă în aplicare, fiind vorba despre un proiect de reabilitare a unei străzi din municipiu aflat în curs de execuţie.

Bursele pentru studenţi vin în completarea programului de burse de excelenţă pentru elevii din ultimul an de liceu, instituit în urmă cu aproape şapte ani de CL Sfântu Gheorghe la propunerea fostului consilier local Mădălin Guruianu.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio