Ştiri locale

Consiliul Local Sfântu Gheorghe finanţează „Balul bobocilor” la nivelul oraşului

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a aprobat joi, în şedinţă ordinară, finanţarea cu 3.000 de lei a „Balului bobocilor”, proiectul de hotărâre nefiind votat de consilierii PSD, care au afirmat că este un gest electoral, iar „banii oraşului s-ar putea cheltui altfel, nu pentru petreceri luxoase”.

Consilierul PSD Rodica Pârvan a declarat în plen că, în opinia sa, această manifestare nu are un caracter cultural, iar finanţarea ei din bugetul local ar crea un precedent, deschizând calea unor cereri similare din partea unităţilor de învăţământ pentru alte „petreceri luxoase”.

Publicitate

„Comisia economică are buzunarele largi. Eu cred că banii oraşului s-ar putea cheltui altfel, nu pentru petreceri luxoase. Nu văd necesară această finanţare, pentru că aceste manifestări nu sunt culturale”, a declarat Rodica Pârvan.

Primarul Antal Arpad a declarat că părinţii acestor copii sunt contribuabili la bugetul local, prin urmare consideră îndreptăţită finanţarea acestui bal, care se va desfăşura la nivelul oraşului şi nu al unei singure unităţi de învăţământ.

În plus, a spus Antal Arpad, balul va avea loc în sala teatrului care se află în subordinea Consiliului Local, şi nu într-un restaurant, prin urmare banii plătiţi pentru închiriere se vor întoarce în bugetul local. Primarul a mai adăugat că bugetul total al acestui eveniment este de 3.600 de lei, iar organizatorii au solicitat Consiliului Local o finanţare de 3.000 de lei.

Viceprimarul Sztakics Eva a menţionat că în anii anteriori a fost invitată la acest bal şi poate confirma că este vorba despre un eveniment cultural şi nu despre „un chef”.

Consilierii Kondor Agota, profesoară la Colegiul „Szekely Miko”, şi Mirela Bucur, regizoare la Teatrul „Andrei Mureşanu”, au spus că acest bal reprezintă pentru elevii din oraş un prilej de a se cunoaşte şi a socializa. Rodica Pârvan a conchis „desigur, trebuie răsplătiţi părinţii bobocilor care vor veni la vot pe 11 decembrie”.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio