Ştiri locale

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a aprobat majorarea salariilor angajaţilor din Primărie

Consiliul Local Sfântu Gheorghe, reunit joi în şedinţă ordinară, a aprobat majorarea salariilor angajaţilor din primărie şi de la serviciile publice din subordine începând cu data de 1 iulie a.c., în baza Legii privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Primarul municipiului, Antal Árpád, a declarat că grilele de salarizare au fost discutate în prealabil cu reprezentanţii sindicatului şi vor fi aplicate timp de şase luni, după care vor fi reaşezate în urma evaluării angajaţilor.

Publicitate

Antal a mai spus că la stabilirea acestora au fost luate în calcul mai multe criterii, printre care acordarea unor salarii stimulative debutanţilor, pentru a putea atrage tineri specialişti, precum şi recompensarea şi fidelizarea angajaţilor instituţiei.

„Intenţia noastră este să oferim salarii mai mari pentru debutanţi, pentru tinerii dornici să lucreze în administraţia publică locală, salariile să fie atragătoare, pentru ca ei să vină să lucreze aici. În acelaşi timp, încercăm să loializăm şi să îi ajutăm pe cei care au rămas alături de noi în perioada în care s-au tăiat salariile şi au plecat mulţi din Primărie iar cei care au rămas au dus o greutate mai mare pe umeri. Am spus şi sindicatelor, grila este valabilă timp de şase luni iar după şase luni reevaluăm tot, vedem cine ce a făcut, în cazul în care e ok, rămâne sau nu să scădem salariile. (…) Locuri de muncă mai sunt la Primărie şi vor mai fi, deoarece, cu siguranţă, vom ajunge să ne despărţim de unii colegi care nu prestează o muncă de calitatea pe care o aşteptăm”, a afirmat Antal Árpád.

Potrivit acestuia, un tânăr debutant care a terminat facultatea, deci cu „vechime zero”, va avea un salariu de 2.900 de lei conform grilei actuale şi de 3.100 de lei de la 1 ianuarie 2018 iar între cel mai mic şi cel mai mare salariu din instituţie raportul va fi de 3,5 în cazul personalului cu studii superioare.

Primarul a mai spus că speră ca majorarea salariilor să fie stimulativă şi să se reflecte pozitiv în calitatea serviciilor oferite cetăţenilor.

(Agerpres)

Publicitate
Publicitate
banner we radio