Ştiri locale

Consiliul Judeţean sprijină financiar construirea unui centru wellness la Covasna

Conducerea Consiliului Judeţean Covasna va susţine financiar construirea unui centru wellness în staţiunea Covasna, investiţia fiind estimată la peste 5 milioane de euro, a anunţat conducerea instituţiei.

Preşedintele CJ Covasna, Tamás Sándor, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că se doreşte ca acest centru să aibă o capacitate de 1000 de locuri şi a subliniat că unul dintre scopurile investiţiei este de a atrage în staţiune turişti de diverse vârste şi categorii sociale, nu doar pensionari, care vin la odihnă şi tratament cu bilete subvenţionate de stat.

Publicitate

„Ţelul nostru este să schimbăm oraşul Covasna din zona turismului social, care depinde numai de decizii din Bucureşti, pe un alt tip de turism, care să aducă beneficii pentru comunitatea locală. Putem fi alături de oraşul Covasna pentru a construi un centru wellness. Sunt câteva criterii minimale, spre exemplu să aibă o capacitate de 1000 de locuri. Am văzut un model în oraşul Gyula din Ungaria şi ne dorim să fie cel puţin la nivelul acestuia. Investiţia va fi între 5-6 milioane de euro”, a declarat Tamás Sándor.

În context, el a menţionat că autorităţile locale vor continua demersurile pentru atragerea turiştilor străini, inclusiv prin implicarea medicilor specialişti, a asociaţiilor de pensionari şi asiguratorilor de sănătate de peste hotare, o primă tentativă fiind făcută în urmă cu aproape doi ani, cu parteneri din Danemarca şi ţările scandinave.

„Luni, a fost prezent în staţiunea Covasna ambasadorul Austriei, Excelenţa Sa Gerhard Reiweger, şi am prezentat o iniţiativă, practic, ne dorim să avem o întâlnire la Viena cu medici de specialitate şi reprezentanţi ai firmelor de asigurări de sănătate din Austria, ca să fie prescrisă pe reţete posibilitatea de a face tratament balnear la Covasna. În acest sens am avut un alt program european cu ţări din Scandinavia şi Danemarca, pentru pensionari, ca să îi convingem că e benefic să vină oamenii la noi pentru tratament”, a mai spus Tamás Sándor.

(Agerpres)

Publicitate
Publicitate
banner we radio