Castel Miko Olteni
Ştiri locale

Consiliul Judeţean Covasna vrea să construiască trei locuinţe familiale pentru copiii de la Centrul de plasament Olteni

Consiliul Judeţean (CJ) Covasna vrea să construiască trei case de tip familial pentru copiii aflaţi în prezent în Centrul de plasament din localitatea Olteni, care urmează să fie desfiinţat.

Potrivit preşedintelui CJ Covasna, Tamás Sándor, cele trei case ar urma să fie construite din fonduri europene în oraşele Baraolt şi Întorsura Buzăului.

Publicitate

„Sunt 56 de copii în Centrul de plasament de la Olteni, iar noi trebuie neapărat să-i redistribuim şi să le creăm condiţii favorabile în case de tip familial. Două case vom construi la Baraolt şi una la Întorsura Buzăului şi, în plus, la Întorsura Buzăului vom reabilita o clădire existentă unde vom înfiinţa un centru de recuperare/reabilitare a copiilor nevoiaşi. Este vorba despre un proiect european finanţat din Programul Operaţional Regional (POR) şi Programul Operaţional Capital Uman (POCU), cu o valoare de aproximativ 2 milioane de lei, a cărui documentaţie trebuie să o depunem până în luna decembrie”, a declarat luni Tamás Sándor, la finalul şedinţei extraordinare a CJ Covasna.

Centrul de plasament de la Olteni, care funcţionează într-un fost castel, a fost inclus pe lista celor 50 de centre din ţară care vor fi desfiinţate cu prioritate, fiind selectat de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Copilului pentru a intra în prima etapă a procesului de închidere şi dezinstituţionalizare a copiilor.

Castelul în care funcţionează Centrul de plasament a fost achiziţionat în urmă cu aproape trei ani de către Consiliului Judeţean Covasna, care doreşte să îl reabiliteze şi să îl introducă în circuitul turistic, mai exact să amenajate aici un muzeu dedicat calului, o sală de conferinţe, precum şi spaţii de cazare pentru oaspeţi.

(Agerpres)

Publicitate
Publicitate
banner we radio