Ştiri locale

Consiliul Judeţean Covasna a triplat suma alocată întreţinerii şi modernizării drumurilor judeţene

Consiliul Judeţean Covasna a triplat suma alocată întreţinerii şi modernizării drumurilor judeţene, în bugetul din acest an fiind prevăzută suma de 35 de milioane de lei, faţă de 10,6 milioane de lei cât a fost alocat anul trecut.

Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamás Sándor, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că anul acesta se vor finaliza lucrările de modernizare a DJ 112 Sfântu Gheorghe – Ilieni – limita cu judeţul Braşov, în lungime de 8,4 kilometri, şi a DJ 103B Chilieni – Ozun – Bicfalău – Dobârlău – limita cu judeţul Braşov în lungime de 15,5 kilometri.

Publicitate

De asemenea, vor începe lucrările de modernizare a DJ 121A între localităţile Leţ şi Moacşa pe o lungime de 6 kilometri, precum şi pe tronsonul Întorsura Buzăului – Valea Mare – Boroşneu Mic – Boroşneu Mare – intersecţia cu DN 13E, pe o lungime de 22,5 kilometri, acestea din urmă fiind finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

Tamás Sándor a mai menţionat că în programul de investiţii din acest an mai este prevăzută construirea unui nou pod peste pârâul Aita şi reamenajarea intersecţiei dintre DJ 131 şi DJ 121.

Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna a precizat că, în ultimii ani, s-au făcut investiţii masive în infrastructura rutieră a judeţului, în anii 2011 şi 2012 investindu-se 15 milioane de euro din fonduri europene, iar în 2015, peste 36 milioane de lei prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală din care au fost asfaltaţi peste o sută de kilometri de drum.

(Agerpres)

Publicitate
Publicitate
banner we radio