Ştiri locale

Consiliul Judeţean Covasna depune nouă proiecte pentru modernizarea drumurilor judeţene prin Programul „Anghel Saligny”

Consiliul Judeţean Covasna a aprobat, joi, nouă proiecte de dezvoltare ce vizează modernizarea a circa 85 de kilometri de drumuri judeţene, ce vor fi depuse spre finanţare în cadrul Programului Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”.

Potrivit conducerii CJ, valoarea totală a proiectelor este de 362 milioane de lei.

Publicitate

„Proiectele pentru includerea la finanţare prin Programul Naţional de Investiţii “Anghel Saligny” pot fi depuse până în data de 8 noiembrie a.c., iar Consiliul Judeţean Covasna a pregătit nouă proiecte de dezvoltare. Dorim să modernizăm nouă drumuri judeţene, care în total au o lungime de 84,4 km, ceea ce înseamnă aproape o treime din reţeaua noastră de drumuri judeţene. Valoarea totală a investiţiilor se ridică la 362 milioane de lei”, a declarat vicepreşedintele CJ Covasna, Henning Laszlo.

În cadrul şedinţei extraordinare de joi, consilierii judeţeni au adoptat notele conceptuale şi temele de proiectare pentru obiectivele de investiţii şi au aprobat devizele generale estimative.

„După cum se ştie, au fost preluate drumurile comunale DC9 şi DC10, pe o lungime totală de 15,7 km, făcând legătura între localităţile Brateş şi Zăbala, prin Surcea, Telechia şi Tamaşfalău, porţiunea de drum devenind DJ121G, care astfel poate fi modernizată cu finanţare prin Programul “Anghel Saligny”. Se va reabilita tronsonul de 29,8 km între DJ103E şi DJ131 de la Hăghig, intersecţia DJ103E cu DN13E până la monumentul Veczer din Baraolt. Se modernizează tronsonul în lungime de 7,5 km de la podul peste Râul Olt şi până la intersecţia DJ131 cu DJ103E din Aita Mare şi de la intersecţia DJ131 cu DJ121A de la Aita Mare până la Aita Medie, spre pasul Vadas. S-a întocmit un proiect de modernizare pentru DJ121D, drum care leagă localităţile Boroşneu Mare şi Zagon, având o lungime de 9,6 km. Va intra în reabilitare DJ121F, între Cătălina şi Cernat, prin Mărtineni, pe un tronson de 15,7 km şi încă un tronson de 1,7 km de la tronsonul predat comunei Ghelinţa”, precizează conducerea CJ.

Consilierii au modificat, de asemenea, trei hotărâri adoptate anterior, pentru ca alte trei drumuri judeţene să intre în reabilitare prin acest program: o porţiune de 2,3 km în comuna Valea Crişului (DJ121A), podul peste râul Olt şi drumul judeţean ce leagă drumul naţional cu Gara CFR Bixad (DJ113), respectiv drumul judeţean dintre satul Angheluş şi Halta CFR din localitate (DJ121E).

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio