Ştiri locale

Consiliul Elevilor din județul Covasna și-a ales noii reprezentanți

Consiliul Județean al Elevilor (CJE) Covasna și-a ales, în weekend, noii membri ai Biroului executiv,  dar și directorii departamentelor „Învățământ tehnologic, profesional și vocațional”, „Cultură, educație și programe școlare”, „PR și Comunicare”, respectiv Avocatul Elevilor.

A XI-a Adunare generală a Consiliului a avut loc sâmbătă, la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Sfântu Gheorghe, iar în cadrul evenimentului reprezentanții elevilor au discutat și despre actualele probleme ale sistemului de învățământ.

Publicitate

Președintele CJE Covasna, Marian Calcea, a transmis că în acest an pe lista de priorități se află, printre altele, și înființarea unor consilii școlare ale elevilor junior în școlile gimnaziale din județ.

„Consiliului Județean al Elevilor Covasna este complet! Echipa CJE Covasna este gata să pregătească toate demersurile de care elevii covăsneni au nevoie, astfel încât aceştia să beneficieze de un mediu educaţional mai incluziv şi echitabil, care să fie adaptat pentru nevoile şi interesele elevilor. În următorul an, alături de colegii mei, o să facem vocea elevilor covăsneni auzită. Prioritățile noastre în perioada următoare sunt: bursele elevilor, caravana CJE și implementarea consiliilor școlare ale elevilor junior în școlile gimnaziale din județul Covasna”, a declarat președintele Consiliului Județean al Elevilor Covasna, Marian Calcea.

Biroul executiv al organizaţiei este format din preşedinte (Marian Calcea), un secretar executiv (Barbu Ioan Kiș), și 3 vicepreședinți, respectiv Cristina Ioana Sima, Mihai Roșu și Darius Maghiar.

În ceea ce privește departamentele „Învățământ tehnologic, profesional și vocațional”, „PR și Comunicare” și „Cultură, educație și programe școlare”, în urma procesului de votare au fost aleși directori Andreea Almida Berecz, Denisa Maria Cernescu, respectiv Mara Ioana Pandele, iar Ștefania Carmen Sporea a fost desemnată Avocatul elevilor.

Cine îi reprezintă pe elevii maghiari?

În ceea ce privește elevii care învață în unitățile de învățământ cu predare în limba maghiară, președintele CJE Covasna ne-a explicat că aceștia au fost și sunt în continuare reprezentați în cadrul organizației. În acest sens, în perioada următoare va fi încheiat un parteneriat cu Asociația Liceenilor Maghiari din România.

„Noi reprezentăm elevii din tot județul Covasna, inclusiv elevii maghiari. Vom face un parteneriat cu MAKOSZ – structura reprezentativă a elevilor maghiari din România. (…) Ne-am dorit încă de la începutul mandatului să facem acest parteneriat, însă am așteptat să ne întregim la nivelul Biroului executiv”, ne-a explicat președintele CJE Covasna.

Întrebat de ce în cadrul Biroului executiv nu au fost incluși și reprezentanți ai elevilor maghiari, acesta ne-a precizat că deși formularele de înscriere au fost transmise bilingv, „nu a candidat nimeni din școlile cu predare în limba maghiară”.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio