Ştiri locale

Consiliul Elevilor din județul Covasna caută candidați pentru un nou departament

Consiliul Elevilor din județul Covasna caută candidați pentru ocuparea posturilor din cadrul Departamentului de Incluziune Școlară, recent înființat. Elevii interesați pot aplica pentru postul de director, sau pentru cele de traducători, iar în cadrul Biroului executiv se fac alegeri pentru postul de vicepreședinte.

Candidații trebuie să cunoască limbile română și maghiară, să fie „implicați, dornici de schimbare, și cu un simț civic dezvoltat”. Nu pot aplica pentru posturile vacante elevii de liceu din clasele terminale, și nici cei care au fost repetenți în anii școlari precedenți, din alte motive decât cele medicale.

Publicitate

„Pot candida persoanele care dovedesc calități manageriale și morale, reflectate prin acumularea unui punctaj minim în urma evaluării dosarului de candidatură; care nu sunt afiliate unei entități cu caracter politic sau unui partid politic; nu sunt elevi în clasele terminale ale ciclului de liceu; în anii școlari precedenți nu au existat situații de repetenție, cu excepția situațiilor cauzate de motive medicale”, transmit reprezentanții Consiliului Elevilor.

Elevii interesați trebuie să completeze un formular online (AICI), la finalul căruia să precizeze funcția pentru care candidează.

„Invit orice elev care vrea să fie schimbarea pe care își dorește să o vadă în lume, să completeze formularul de înscriere și să ni se alăture. Munca în echipă, dezvoltarea personală și profesională, dar și ansamblul de sentimente pe care îl ai când faci ceva pentru elevii pe care îi reprezinți, asigură cea mai frumoasă experiență din liceu. Este foarte important ca traseul reprezentării să ajungă la toți elevii, militând pentru un act educațional inclusiv și de calitate. Urmează demersuri foarte atractive, evenimente și multe altele. Dacă nu acum, când?”, a transmis președintele Consiliului Elevilor Covasna, Marian Calcea.

Structura reprezintă interesele celor 33.000 de elevi din județ și militează pentru un sistem educațional centrat pe elevi, nevoile și dorințele acestora, un sistem educațional inclusiv și obiectiv.

Publicitate
banner we radio