Ştiri locale

Conducerea TEGA: Acordați atenție curățeniei punctelor de colectare!

Ca răspuns la plângerile postate pe rețelele sociale și în mesaje, TEGA S.A. cere ajutorul locuitorilor: cu puțină atenție, punctele de colectare pot fi menținute mai curate.

„Lângă punctele de colectare a apărut un număr surprinzător de mare de cutii de la aparate electrocasnice mari, care sunt mai greu de introdus în pubele din cauza dimensiunilor mari. Desigur, acestea nu sunt singurele deșeuri mari din carton care ajung adesea lângă pubele, astfel că îi rugăm pe locuitori să le rupă și să le pună în pubela pentru deşeuri din hârtie. Motivul pentru care este important să nu existe cutii de carton lângă pubele este că, dacă există, mulți oameni își aruncă gunoiul în ele și nu în containerele de deșeuri mixte pe care le colectează gunoierii și de aici este clar că zona din jurul pubelelor devine murdară”, a declarat directorul TEGA, Máthé László. „Acum, când cantitatea de deșeuri selective aruncate în pubele este în scădere din cauza sistemului de garanţie-returnare, există într-adevăr loc în pubele şi le cerem locuitorilor să le folosească”, a adăugat el.

Conducerea TEGA a subliniat că acest fenomen, combinat cu pubelele în formă de clopot răsturnate din cauza celor 50 de bani garanţie pentru ambalaje returnabile, este deosebit de deranjant, astfel că operatorul de salubritate le solicită locuitorilor să apeleze la Poliția Locală dacă văd pe cineva răsturnând gunoaiele, deoarece aceasta este singura modalitate de a reduce mizeria.

Apelul se adresează în special proprietarilor de magazine mici, unde cutiile de carton sunt adesea lăsate lângă tomberoane: îndoiţi-le și rupeți-le, astfel încât rezultatul să nu fie o grămadă de gunoaie, ci un mediu mai curat.

TEGA S.A.
Biroul de Presă

Publicitate
banner we radio