Ştiri locale

Conducerea PSD alege Harghita în locul Covasnei pentru un eventual deputat român

Fostul premier Victor Ponta a afirmat luni, la Miercurea Ciuc, că modul în care este făcută legea electorală poate duce la situaţia în care în Harghita şi Covasna nu va fi nici un parlamentar român şi a susţinut că partidul pe care-l reprezintă va avea ca primă opţiune judeţul Harghita la împărţirea mandatelor la nivel naţional, scrie Agerpres.

Victor Ponta, însoţit de foştii miniştri Rovana Plumb şi Eugen Teodorovici, se află în Harghita pentru a-l susţine pe deputatul Mircea Duşa, care candidează pentru un nou mandat în Parlament.

Publicitate

„Mi-e foarte clar că dintr-o chestie am căzut în alta şi o să ne trezim cu noua lege, aşa cum a fost făcută, că în Harghita şi Covasna probabil nu o să fie nici un parlamentar român, ci doar cei de la UDMR. Ceea ce, sigur, e vina legii, dar poate să fie îndreptat de dumneavoastră. Să vorbiţi cu toţi ceilalţi să îndreptaţi această greşeală a legii şi să avem suficiente voturi pentru Mircea Duşa, ca să se apropie de ceea ce-i trebuie ca voturi pentru un mandat, iar la Bucureşti am discutat deja cu Liviu Dragnea, dacă sunt suficiente voturi de la Harghita, când se împart acele ultime mandate la nivel naţional, evident că Harghita va fi prima opţiune pentru noi”, a afirmat Victor Ponta citat de Agerpres.

El a adăugat că Mircea Duşa şi-a făcut datoria faţă de judeţul Harghita şi faţă de ţară şi i-a lăudat pe ceilalţi miniştri cu care a lucrat în Guvern.

Publicitate
banner we radio