Ştiri

Condamnare în premieră în România: un an de închisoare cu executare pentru că a omorât câinele vecinului!

Un bărbat din Galați a fost condamnat la un an de închisoare cu executare pentru că în urmă cu trei ani a omorât câinele unui vecin. Sentința este definitivă și prima de acest fel în România. Decizia aparține Curții de Apel Galați, este definitivă și a fost anunțată pe 17 ianuarie, la aproape trei ani de la producerea incidentului.

În 2019, un bărbat şi-a curăţat ţurţurii de pe balcon, iar gheaţa a căzut pe un alt balcon. Cei doi vecini s-au întâlnit pe casa scării, iar cel pe balconul căruia au căzut ţurţurii era însoţit de un câine din rasa Amstaff.

Publicitate

Celălalt bărbat a scos un cuţit şi a vrut să-şi atace vecinul, moment în care câinele a sărit în apărarea stăpânului şi a fost înjunghiat. Chiar dacă a fost dus la un medic veterinar, animalul nu a mai putut fi salvat. De atunci, agresorul a fost cercetat de poliţişti, iar anul trecut în luna martie instanţa a decis că bărbatul trebuie să facă închisoare. Decizia nu era definitivă. Acum, Curtea de Apel Galaţi a decis faptul că bărbatul trebuie să primească o pedeapsă de un an de închisoare cu executare şi în plus trebuie să plătească şi daune morale de 5.000 de lei.

„După trei ani de judecată, astăzi s-a luat decizia definitivă de a-l pedepsi pe cel care mi-a omorât câinele. Mă bucur pentru că i-au dat pedeapsa maximă. A fost condamnat la un an cu executare. Cred că și-a făcut bagajul, l-am văzut în fața blocului, se pregătește pentru închisoare”, a spus proprietarul animalului.

Potrivit deciziei instanței, proprietarul câinelui va primi suma de 5.000 de lei drept despăgubiri morale. Acesta a anunțat că va dona banii asociației Ajutați-l pe Lăbuș din Galați.

„Mă bucur că instanța ia decizii față de cei care maltratează animale. Sper că această decizie să fie un semnal de alarmă pentru toată lumea, în sfârșit se aplică pedeapsa maximă pentru astfel de fapte. Mulțumesc proprietarului care a anunțat că va dona banii asociației, suma este binevenită, avem mulți câini de salvat”, a declarat Corina Grigore, președintele asociației gălățene, potrivit Mediafax.

Câinele care a murit este de rasă Amstaff, avea vârsta de 12 ani, era microcipat și figura în evidențele Poliției.

Publicitate
banner we radio