Ştiri locale

Concursul „Prietenii Pompierilor” – Clasament final

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Covasna, a organizat joi etapa judeţeană a concursurilor cercurilor tehnico-aplicative de elevi „Prietenii Pompierilor”, la Şcoala Gimnazială „Nicolae Colan” din municipiul Sfântu Gheorghe.

Aceste concursuri au un caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv în domeniul apărării împotriva incendiilor, cu scopul de a dezvolta capacitatea de înţelegere a pericolelor generate de situaţiile de urgenţă pentru viaţă şi mediu, precum şi pentru promovarea unor trăsături moral-volitive, cum ar fi: iniţiativa, spiritul de echipă, curajul, perseverenţa, corectitudinea, disciplina şi fair-play-ul.

Publicitate

La concursuri s-au înscris 9 echipe (constituite din fete şi băieţi) din mediul rural şi urban, cu vârste cuprinse între 11 şi 15 ani, competiţia adresându-se doar elevilor de gimnaziu.

Elevii au avut de susţinut o probă teoretică prin care s-a urmărit verificarea cunoştinţelor acumulate prin parcurgerea temelor cuprinse în tematica de pregătire în cadrul cercurilor tehnico-aplicative, precum şi alte două probe practice: „Pista de îndemânare peste obstacole” şi „Ştafeta de 400 m cu obstacole”.

În urma desfăşurării probelor, clasamentul final a arătat astfel:

Locul I – Şcoala Gimnazială „Nicolae Russu” Bobocea

Locul II – Şcoala Gimnazială „Bibo József” Brateş

Locul III – Palatul Copiilor Sf. Gheorghe

Locul IV – Şcoala Gimnazială „Kelemen Diak” Mereni

Locul V – Şcoala Gimnazială „Laszlo Lukacs” Ilieni

Locul VI – Şcoala Gimnazială „Romulus Cioflec” Araci

Locul VII – Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” Sf. Gheorghe

Locul VIII – Şcoala Gimnazială „Gödri Ferenc” Sf. Gheorghe

Locul IX – Şcoala Gimnazială „Csetz János” Ghidfalău

Cu această ocazie felicităm echipajele participante şi profesorii coordonatori, iar sub deviza „Citius, altius, fortius”, aşteptăm ca şi anul viitor competitorii să se ridice cel puţin la nivelul celor de anul acesta.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

Cpt. Oana Ionela Mazîlu

Publicitate
banner we radio