Ştiri locale

Concursul de accelerare Drag Race Covasna a fost anulat de FRAS din motive de securitate

Concursul de accelerare auto pe care Clubul Auto Crono intenționa să îl organizeze duminică, 3 septembrie, în cadrul Zilelor orașului Covasna, a fost anulat după ce Comisia de Drag Racing din cadrul Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS) a respins organizarea evenimentului din motive de securitate.

Potrivit unui comuniat al Federației, decizia a fost luată în urma celor două accidente petrecute în cursul anului trecut la Brașov și Vatra Dornei, soldate cu victime.

Publicitate

„În urma cererii înainte de Clubul Auto Crono, privind eliberarea Permisului de Organizare pentru concursul DRC – Drag Race Covasna 2023 din data de 3 septembrie, Comisia de Drag Racing din cadrul FRAS respinge organizarea evenimentului din motive de securitate, pe care locația nu le deține. Trotuarul de pe partea dreaptă și șanțul de pe partea stângă, exact lângă şosea, nu permit maşinilor să poată fi manevrate în cazul unor derapaje, ba mai mult, piloții riscă răsturnarea, după întâlnirea şanţului. Astfel, urmare a evenimentelor întâmplate la Braşov şi Vatra Dornei, în sezonul 2022, unde au avut loc accidente cu victime, FRAS a decis ca orice eveniment sportiv de tip Drag Racing să se organizeze doar în condițiile pe care le respectă etapele din Campionatul Național de Drag Racing, pentru a diminua toate riscurile la care pot fi expuşi sportivii şi nu numai”, se arată în comunicatul FRAS.

Primarul stațiunii Covasna, Gyerő József, a explicat că instituția pe care o conduce era pregătită pentru organizarea acestui eveniment, fiind deja încheiat inclusiv contractul pentru asigurarea serviciilor medicale, la nevoie.

„Din păcate, nu mai putem să organizăm concursul de accelerare, nu am primit avizul favorabil din partea FRAS. Nu a fost lipsă de voință din partea noastră, noi am făcut și un contract pentru asigurarea serviciilor de ambulanță și medic de intervenție în asemenea cazuri, dar nu am primit avizul pentru că au fost anumite evenimente în țară iar amplasamentul nu corespunde din anumite puncte de vedere. Am înțeles că de aici încolo se pot organiza concursuri de accelerare doar pe aeroporturi sau pe niște drumuri special amenajate”, ne-a spus primarul orașului Covasna, Gyerő József.

Anul trecut, în timpul unui raliu organizat pe centura Brașovului, un concurent a pierdut controlul mașinii (un Lamborghini) într-o curbă și a lovit mortal un spectator de 19 ani. Unii piloți le-ar fi semnalat organizatorilor că în zona respectivă, pe carosabil, era nisip amestecat cu sare, iar spectatorii erau mult prea aproape de șosea. Un alt incident a avut loc la Vatra Dornei, pe aerodromul Floreni. Șoferul unui BMW M6 a scăpat mașina de sub control și a derapat spre dreapta, în zona unde se aflau o parte dintre spectatori. Mașina a trecut razant pe lângă mulțimea de oameni, rupând bariera creată din stâlpi și bandă de delimitare. Un bărbat care se afla în scaun rulant a fost măturat de mașina scăpată de sub control, fiind aruncat pe o distanță de câțiva metri.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio