Ştiri locale

Concurs de creație de Ziua Limbii Române în judeţul Covasna

Asociația GRIT din Covasna marchează în acest an Ziua Limbii Române printr-un concurs de creații literare adresat tuturor covăsnenilor, tema aleasă de organizatori fiind „Limba română e coloana vertebrală a Neamului”.

Înscrierile se pot face până în data de 29 august, pe adresa de e-mail: grittineret@gmail.com, unde participanții pot trimite creațiile personale, poezie sau eseu, realizate în legătură cu tema concursului, iar premierea va avea loc în data de 31 august, de Ziua Limbii Române, la Casa Orășenească de Cultură Covasna.

Publicitate

„Concursul este structurat pe 3 secțiuni, în funcție de vârsta participanților (7 – 14 ani/ 15 – 20 ani/ peste 20 ani) (…) Lucrările vor fi expediate în format WORD, anexate mesajului care va conține numele și vârsta participantului. Jurizarea lucrărilor va ține cont de următoarele criterii: exprimarea și scrierea corectă în limba română, armonizarea creației cu tema concursului, bogăția lexicului, autenticitatea creației, calitatea stilului”, transmit organizatorii într-o postare pe Facebook.

Anul trecut, în preajma Zilei Limbii Române, Asociația GRIT a organizat un concurs online de recitări, la care s-au înscris 24 de participanți din localitățile Covasna, Sfântu Gheorghe, Sita Buzăului, Zăbala, Păpăuți, Lădăuți și Târgu Secuiesc.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio