Ştiri locale

Concluziile anchetei la fabrica Schweighofer de la Reci, unde a murit un tânăr de 19 ani

Tânărul în vârstă de 19 ani care a murit zilele trecute într-un accident petrecut în incinta fabricii de cherestea Holzindustrie Schweighofer din localitatea Reci a fost strivit de un stivuitor, arată primele concluzii ale anchetei efectuate de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Covasna.

Inspectorul şef-adjunct Dumitru Marinescu a declarat marţi că tânărul ar fi fost prins între o stivă de lemne şi un utilaj mare de stivuire şi a încetat din viaţă la scurt timp după accident.

„Nu am finalizat încă ancheta, dar s-au conturat lucrurile în linii mari – victima a coborât de pe utilajul pe care lucra ca să aşeze nişte lemne căzute, s-a dus la capătul stivei, iar un alt stivuitor care trecea pe acolo l-a lovit. A fost prins între partea din spate a stivuitorului şi stivă. (…) Şoferul s-a oprit să îi dea prim-ajutor, când a ajuns Salvarea avea puls, dar nu a mai putut fi salvat. (…) Aşteptăm concluziile medicului legist. E clar că a fost un accident de muncă”, a declarat Dumitru Marinescu.

El a mai spus că tânărul era originar din localitatea Zagon, iar foştii lui colegi au avut „numai cuvinte bune despre el”, afirmând că „era un băiat harnic şi serios”.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio