Ştiri locale

Concerte şi două focuri de artificii la Sfântu Gheorghe în noaptea de Revelion

Petrecerea de Anul Nou din Piața Centrală a municipiului este deja o tradiție în Sfântu Gheorghe, la miezul nopții și la ora unu, aniversarea fiind sărbătorită cu focuri de artificii. În cadrul evenimentului, organizat de Primăria Sfântu Gheorghe și Casa de Cultură Kónya Ádám, mii de oameni vor ciocni paharele și vor păși împreună în noul an.

Anul acesta, warm up-ul muzical va fi asigurat de Lohn Jennon, Dj din Sfântu Gheorghe, de la ora 22:30 acesta lansând seturile sale bazate pe basul britanic și melodicitate fină. Ultimul concert al acestui an va fi oferit de Nicola, cântăreața pop fiind o personalitate cunoscută deja în Sfântu Gheorghe. După ciocnirea şampaniei de Anul Nou și focurile de artificii, Homonyik Sándor și orchestra vor concerta în fața publicului, interpretând, pe lângă hit-urile arhicunoscute, și melodii mai noi. De altfel, cântărețul rock maghiar a fost invitatul primei ediții a petrecerii de stradă organizată cu ocazia Anului Nou în municipiul Sfântu Gheorghe, în decembrie a anului 2010. Petrecerea trecerii în anul 2018 se va sfârși cu o nouă urare de bine și un nou set de artificii, susținute la ora unu.

Publicitate

Despre interpreți:

Lohn Jennon, DJ din Sfântu Gheorghe, care de patru ani s-a îndreptat spre scena muzicii electronice, seturile sale bazate pe basul britanic și melodicitate fină fiind caracterizate prin diversitate, artistul rătăcind deseori chiar și printre stilurile 2-step garage, house sau alte stiluri muzicale electronice.

Nicola este o cântăreață pop de naționalitate română, care vorbește adeseori despre ospitalitatea din regiunea Covasnei. În 2011, de Anul Nou, a susținut un concert gigantic în centrul municipiului. Ea a fost cea care, în 2003, a reprezentat România la concursul de muzică Eurovision, an în care albumul Best of Nicola a primit Discul de platină.

Homonyik Sándor este un cântăreț maghiar de rock, renumit și în Covasna, după 1990 fiind printre primii care a susținut un concert în Transilvania. Artistul este din generația mai tânără a generației-beat. Primul său hit adevărat a fost „Álmodj, királylány”, iar în 1989 a fost distins cu premiul pentru cel mai bun cântăreț al anului. A lucrat împreună cu Vikidál Gyula într-o producție muzicală, cântând împreună un duet, din care a luat naștere acel album, care în 1989 a devenit cel mai renumit album. Împreună cu Menyhárt János și Vikidál Gyula au înființat formația MVH și au mai creat împreună două albume, ultimul în 1995.

(Biroul de Imagine al Primăriei)

Restricţii de circulaţie la Sfântu Gheorghe în noaptea de Revelion

 

Publicitate
Publicitate
banner we radio