Ştiri locale

Concerte Randi, Connect-R și Mandinga la Zilele orașului Covasna, în perioada 2-4 septembrie

După doi ani de pauză, Zilele orașului Covasna vor fi organizate din nou în acest an, în perioada 2-4 septembrie, iar printre cei care vor urca pe scena evenimentului se numără Mandinga, Randi, Connect-R, Káer ft. Kapriccio sau trupa É.D.Á.SZ., AC/DC Tribute Band din orașul înfrățit Pápa-Ungaria.

Programul cuprinde și programe sportive, un concert de fanfară, dansuri populare, moderne, activități pentru copii, târg de produse tradiționale, un concurs de pescuit, un parc de sculpturi vii, sau expoziții de artă și fotografie.

Publicitate

„O să fie și evenimente sportive, Festivalul gastronomic va avea loc sâmbătă, vom avea omagierea cuplurilor care marchează 50 de ani de căsătorie, iar ziua de sâmbătă o vom încheia cu muzică electronică, vom avea DJ invitați. Din păcate, în acest an trebuie să renunțăm la concursul automobilistic pe care l-am organizat în ultimii ani la Valea Zânelor, pentru că s-au întâmplat multe tragedii în ultima perioadă cu ocazia unor asemenea evenimente, iar co-organizatorii sunt tare reticenți. Noi lucram cu AutoCrono, și am înțeles că ar fi și niște probleme cu omologarea traseului pe noile norme, iar instituțiile abilitate care controlează îndeplinirea condițiilor de siguranță sunt mai vigilente (…) A fost un eveniment care a mișcat multă lume, era și peisajul frumos, dar renunțăm în acest an”, ne-a explicat primarul Gyerő József.

Vineri, în prima zi a evenimentului vor urca pe scenă Mandinga, SICTON, É.D.Á.SZ. AC/DC Tribute Band, Akela și Background.

Sâmbătă vor concerta Randi, Kaly, Tamás Gábor, Children of Distance, KÁER ft. Kapriccio, DJ Hunay și DJ SoundNoise.

Duminică este programat concertul Connect-R, dar și Sing Floyd și Szikora Róbert és az R-GO, iar programul se va încheia cu un foc de artificii, în jurul orei 23:00.

Primarul Gyerő József a precizat că suma alocată pentru organizarea Zilelor orașului este destul de mică, însă onorariul artiştilor invitaţi va fi plătit și în acest an, în mare măsură, din încasările cu titlu de sponsorizare și din închirierea locurilor pentru comercianți.

„Deocamdată avem o sumă foarte mică alocată, fiindcă am pornit la începutul anului cu incertitudini legate de ce se va întâmpla, pentru că doi ani de zile nu am putut organiza zilele orașului, ultimul eveniment a fost organizat în 2019. Am alocat pentru început 50.000 de lei acestui eveniment, este foarte, foarte puțin. Știam că va trebui să suplimentăm major aceste sume, pe de-o parte pentru faptul că timp de 2 ani nu am avut evenimente, și moral avem o datorie față de cetățenii care au așteptarea aceasta, nu te poți prezenta la un standard sub ce ai oferit anterior pandemiei. Pe de altă parte, în toate sectoarele prețurile au luat-o razna. Dacă în 2019 am închiriat o scenă, de exemplu, cu o sumă, acum ne costă dublu. Cazările, transportul, onorariul artiștilor, totul s-a dublat, deci și bugetul va fi cel puțin de două ori mai mare la final decât a fost în 2019. Vom aproba în ședința de Consiliu încă 100.000 de lei, pe lângă cei 50.000 deja alocați, și vom mai face rectificare ulterior în măsura în care se va impune”, a mai spus primarul.

În ceea ce priveşte costurile pe care Primăria le va suporta pentru aceste concerte, Gyerő József a explicat că deocamdată nu au fost încheiate contractele cu artiştii, însă bugetul a fost gândit în aşa fel încât să permită organizarea câtor mai multe evenimente pe durata celor 3 zile.

„Încă nu am semnat contractele cu artiştii, dar pot să vă spun că nu i-am adus pe cei mai scumpi, nu avem cum să îi aducem. Deocamdată, la nivelul posibilităţilor noastre financiare nu putem aduce artişti precum Carla’s Dreams sau Inna, pentru că trebuie să acoperim 3 zile de spectacole. Artiştii pe care i-am invitat sunt undeva la maxim 10.000 euro, deocamdată asta ne permitem”, a mai explicat edilul.

Programul complet va fi făcut public zilele următoare.

Printre formațiile și artiștii care au mai concertat în Covasna în cadrul edițiilor anterioare se numără Moby Dick, trupa suedeză Rednex, 3 SUD EST, Akcent, Voltaj, Deepcentral, DJ Project, Puya, Matteo, Lidia Buble, Corina, Antonia sau Alex Velea.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio