Ştiri locale

Concerte Luiza Zan şi Popas Band, la Târgul de Crăciun din Sfântu Gheorghe

Interpreta de jazz Luiza Zan şi trupa Popas Band din Bucureşti se numără printre invitaţii Târgului de Crăciun deschis la Sfântu Gheorghe.

Luni, pe scena în aer liber amenajată în centrul oraşului au evoluat copii de la mai multe grădiniţe şi şcoli, iar marţi, conform programului, vor susţine spectacole trupa de dans Sport All, corul mixt Cantus Firmus, precum şi Corul Bărbătesc Maghiar, ambele dirijate de Jakab Árpád. Acesta din urmă numără 38 de membri şi este unul dintre cele mai longevive coruri din ţară, fiind înfiinţat în anul 1921.

Ziua de miercuri este dedicată colindelor tradiţionale, iar joi după-amiază vor urca pe scenă interpreta de jazz Luiza Zan şi formaţia Snaps Vocal Band, vineri – Corul feminin „Voces” şi Ansamblul de copii „miniSnaps”, precum şi formaţia Popas Band din Bucureşti, una dintre cele mai renumite trupe cover din România.

În cadrul Târgului de Crăciun, care va fi deschis până pe 24 decembrie între orele 12-20, îşi expun produsele câteva zeci de comercianţi, meşteşugari şi producători tradiţionali din zonă.

În târg au fost amenajate şi câteva standuri şi bucătării în aer liber, unde vizitatorii pot servi băuturi calde şi diverse preparate tradiţionale, precum kürtõskalács (colac secuiesc învelit în zahăr ars) sau langoş.

„Obiectivul nostru a fost să amenajăm un târg cu o atmosferă de poveşti. În acest an am reînnoit aspectul târgului şi o parte din căsuţe deja se adaptează acestei atmosfere de Crăciun de poveste. Cu acest concept în minte, designerul Bagoly Zsuzsa a proiectat noile căsuţe în formă sferică, cu acoperiş de şindrilă în formă conică. Totodată, ne străduim să obţinem o imagine unitară, frumoasă şi simplă în tot ce înseamnă decoraţie, etichete sau inscripţii. Am putea spune că, în acest an, am făcut primii paşi, urmând ca anul viitor să finalizăm procesul de reînnoire. În viitor avem de gând să organizăm târguri de Crăciun mai lungi, de cel puţin două săptămâni”, a declarat Barta Mónika, şefa Biroului de imagine al Primăriei Sfântu Gheorghe.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio