Ştiri locale

Concert Carla’s Dreams la Festivalul Sepsi Tabakó de la Sfântu Gheorghe

Carla’s Dreams, Margaret Island, ByeAlex és a Slepp, Ganxsta Zolee és a Kartel, precum și Wellhello vor veni la Sfântu Gheorghe la sfârșitul lunii august – au anunțat organizatorii festivalului Sepsi Tabakó în cadrul unei conferințe de presă. De asemenea, publicul român va avea parte de mai multe concerte față de edițiile precedente, numele artiștilor urmând să fie anunțate în perioada următoare. 

În baza succeselor și experiențelor din ultimii doi ani, anul acesta va fi organizat din nou Festivalul Tabakó, care va avea loc în curtea și clădirile fostei fabrici de țigarete din oraș, între 29 și 31 august. La conferința de presă de marți, viceprimarul municipiului Sfântu Gheorghe, Ambrus Fruzsina, directoarea Casei de Cultură „Kónya Ádám” (KÁMH), Damian Diana, coordonatorul festivalului, Erdei Anita, și președintele Asociației Forumul Tinerilor din Sfântu Gheorghe (SIFF), Tusa Adorján, au prezentat detaliile festivalului.

Ambrus Fruzsina a vorbit despre părțile care asigură cadrul juridic al evenimentului, astfel că anul acesta Festivalul Tabakó este realizat în colaborare de Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, KÁMH și SIFF.

„Munca organizatorilor este sprijinită în continuare de partenerii noștri permanenți: Consiliul Județean Covasna, Agenția Culturală Petőfi și Mathias Corvinus Collegium (MCC), care contribuie atât la organizarea programului, cât și la finanțarea festivalului”, a subliniat viceprimarul. Ambrus Fruzsina a accentuat că pentru festivalul de anul acesta au reușit să formeze o echipă locală de organizare, care prin eforturi concentrate poate asigura valoare culturală și divertisment de calitate pentru participanții actuali și viitori ai festivalului.

Tusa Adorján a prezentat sarcinile organizatorice ale forumului de tineret în cadrul festivalului. Ca și în anii anteriori, echipa SIFF va coordona munca voluntarilor și va îndeplini diverse sarcini de resurse umane. „Anul acesta ne-am extins implicarea în organizare, ocupându-ne și de oportunitățile de finanțare pentru Tabakó. Scopul nostru este să obținem cât mai mult sprijin pentru festival, în măsura posibilităților noastre”, a remarcat Tusa.

 „Întotdeauna am avut ca scop organizarea de evenimente pentru care există o cerere reală, iar Festivalul Tabakó este un astfel de eveniment”, a spus la rândul ei Diana Damian, directoarea KÁMH. Ea a adăugat că se bucură în mod special că echipa de organizare este formată în principal din locuitori ai municipiului Sfântu Gheorghe, cu ajutorul cărora pot adapta programul Tabakó la nevoile locale. 

Despre acest aspect a vorbit în detaliu și Anita Erdei, organizator principal, care a subliniat că evenimentul din acest an vizează, pe lângă tineri, și generațiile anterioare. „Tabakó a început ca un festival pentru tineri și, deși ne-am extins puțin publicul țintă, scopul nostru rămâne acela de a oferi o oportunitate de divertisment de calitate pentru participanți pe parcursul celor trei zile”, a explicat organizatorul principal, adăugând că anul acesta va fi pus mai mult accentul pe programele culturale și profesionale, organizarea bucurându-se de sprijin și din partea MCC și a Agenției Culturale Petőfi.

Una dintre noutățile festivalului din acest an este că trupele și cântăreții vor urca pe o singură scenă, Scena Petőfi, în timp ce scenele mai mici vor fi ocupate de DJ. Pe baza feedback-ului din anii anteriori, programul de pe scena principală se va încheia cel târziu la ora 01:30 pentru a deranja cât mai puțin locuitorii orașului. Printre artiștii anunțați se numără Carla’s Dreams, Margaret Island, ByeAlex és a Slepp, Ganxsta Zolee és a Kartel, precum și Wellhello. Anita Erdei a sugerat, de asemenea, că urmează alte anunțuri și surprize, așa că merită urmărite paginile de social media ale festivalului pentru noutăți.

La sfârșitul conferinței de presă, organizatorii au abordat și subiectul achiziției de bilete. În prezent, până pe 28 iunie, se pot achiziționa bilete Early Bird pentru Festivalul Tabakó la prețul de 149 lei, după care prețul abonamentului va crește. Cei care doresc o experiență exclusivă de festival vor putea achiziționa și abonamente VIP, care vor oferi servicii suplimentare la Tabakó. Biletele și alte informații suplimentare pot fi găsite pe site-ul oficial al festivalului, www.tabako.ro.

(Comunicat de presă)

Publicitate
banner we radio