Ştiri locale

Concert Amna la prima ediție a Festivalului din Valea Mare

Primăria Valea Mare va organiza în acest an prima ediție a Festivalului Vălenilor, care va reuni timp de două zile artiști locali, coruri și ansambluri de dans, dar și DJ și MC, iar printre invitații speciali se numără și cântăreața Amna.

Festivalul este programat să aibă loc în perioada 24-25 septembrie, în zona de picnic din Valea Mare, iar autoritățile locale speră ca evenimentul să devină o tradiție, având în vedere că localnicii nu au avut până acum o sărbătoare a lor.

„Este un festival de toamnă, avem nevoie de o sărbătoare a noastră, a vălenilor, pe care sperăm să o ducem la cât mai multe ediții de acum înainte. Toamna este un anotimp frumos, îmbelșugat, anotimpul recoltelor, vălenii oameni harnici, iar împreună trebuie să ne bucurăm și să sărbătorim. Este perioada unica din an care oferă un tablou perfect de culori și peisaje spectaculoase”, a scris primarul Bogdan Marin într-o postare pe pagina de Facebook a Primăriei.

Contactat telefonic, edilul a explicat că organizarea unui asemenea eveniment era o dorință mai veche, dar din diferite motive nu s-a putut materializa în ultimii ani. În plus, autoritățile locale se gândesc deja să organizeze și un eveniment special pentru perioada sărbătorilor de iarnă.

„Am mai avut zile ale localității, o dată sau de două ori, mai demult, dar nu în genul acesta, nu organizate ca lumea. Și anul trecut am vrut și am încercat să organizăm dar era pandemia, și am zis că anul ăsta nu vrem să mai ratăm. Pe lângă toate celelalte proiecte, canalizare și terenul de sport, anul acesta ne-am propus încă de la început să organizăm festivalul acesta, și sper să reușim să organizăm ceva și de Crăciun. Vrem să păstrăm tradiția și în fiecare an să organizăm acest festival”, ne-a spus primarul Bogdan Marin.

Programul prinde deja contur. Printre artiști locali care vor urca pe scenă se numără Tudor Mircea, Dartaru Antonia și Nicoleta Olariu, dar și coruri și ansambluri de dans locale precum Pădurenii – Barcani, Piatra Mare – Dobârlău și Ansamblul Cununa Carpaților – Întorsura Buzăului, iar cap de afiș sunt cântăreața pop/dance Amna și Ionuț Fule, unul dintre cei mai apreciaţi interpreţi de folclor.

Nu vor lipsi nici programele pentru copii și tineri, astfel că la eveniment va fi prezent și va fi prezent și magicianul Sandrini (Ráduly Sándor din Sfântu Gheorghe), iar festivalul se va încheia cu un foc de artificii.

Costurile totale pentru organizarea festivalului au fost estimate la circa 70-80.000 de lei, potrivit primarului.

„Va fi și o zonă de alimentație, am vrea în primul rând să fie cei locali acolo, dacă vor și dacă pot, iar dacă vom considera că mai e nevoie o să mai căutăm. Și pentru copii ne gândim să pregătim programe și activități, am luat legătura cu cineva care are echipamente pentru parcuri de distracție, și ar fi și pentru copii și pentru adulți, sper că vom reuși. Vom avea un cort unde se fac picturi pe față, ne mai gândim la o zonă pentru tir cu arcul, cățărări, diferite activități. Ne-am gândit ca festivalul să înceapă sâmbătă după-masa, seara va fi o petrecere în aer liber, avem DJ și MC și un foc de tabără. Concertele vor avea loc a doua zi, iar festivalul se va termina cu focul de artificii. Vrem să ne iasă la superlativ, chiar dacă e prima ediție. Am reușit să adunăm ceva sponsorizări și cumva se mai împart cheltuielile. Încă sperăm la sponsorizări, căutăm sponsori”, a mai spus edilul.

Festivalul va fi organizat de Primăria și Consiliul Local Valea Mare, împreună cu Asociația „Din suflet pentru văleni”.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio