Ştiri locale

Comunitatea de alergători „Fitness Tribe” din Sfântu Gheorghe a împlinit 5 ani

Alergare în comunitate. Alergare la comun. Comunitate de alergare – toate acestea definesc Fitness Tribe, o comunitate de alergători care de cinci ani colorează străzile orașului Sfântu Gheorghe. Sunt personajele ciudate, devenite deja familiare, care apar din când în când pe străzile orașului, în fugă către stadion – pe scurt, alergând.

Unde și când pot fi întâlniți? Ei bine, pentru matinali, alergătorii de la 6 a.m. vor putea fi văzuți în jurul orei 6 dimineața, de luni până vineri, în fiecare săptămână. Ei le sunt dragi celor care se trezesc dis-de-dimineață și îi cunosc de mult: șoferi de taxi și autobuz ori măturători de stradă. Nu e de mirare, deoarece #alegarela6am a trecut de mai bine de 1200 de zile. Pare obositor și plictisitor să începi să alergi la ora 6 dimineața, în fiecare dimineață, așa că trebuie lansate provocări. Tocmai de aceea a inventat Domi Szőcs, inițiatorul programului, provocarea de 21 de zile și superlativul acesteia, provocarea de 100 de zile, care presupune să alergi de luni până vineri, timp de 21 sau de 100 de zile, de la ora 6 dimineața, fie că plouă, fie că temperaturile sunt mult sub zero grade.

Publicitate

Nici cei care se trezesc mai târziu nu pot rata întâlnirea cu acest grup colorat și vesel, care iese pe străzi în fiecare sâmbătă dimineața la ora 8.00 și, de două ori pe săptămână, după-amiaza. Grupul parcurge același traseu. Probabil că nu există niciun locuitor al acestui oraș care să nu-i fi întâlnit, deoarece în cei cinci ani de Fitness Tribe, 93 de alergători au parcurs distanța de 1.627 de ori. Același traseu, dar în sens invers, a fost parcurs de 1163 de ori de 73 de alergători. Este o creștere destul de mare, comparativ cu 4 noiembrie 2017, când șase tineri au început să alerge în mod organizat prin oraș, la inițiativa lui Csanád Birtalan.

Pe lângă traseul obișnuit, pentru a evita rutina și a avea parte și de alte provocări, se parcurg și alte trasee, precum Sugas, sau se fac alergări de trail, desigur, atunci când amenințarea ursului este inexistentă. Comunitatea Fitness Tribe a sărbătorit Halloween-ul și Anul Nou prin alergare și l-a așteptat pe Moș Nicolae tot prin alergare.

Au fost organizate și evenimente mai ample, precum cursa de ciclism de anduranță Sugás24h, Spring Greeting Run, o cursă comunitară de întâmpinare a primăverii, și două ediții ale maratonului Visit Covasna, un adevărat eveniment de consolidare a comunității și de întărire a rezistenței umane.

Aceasta este forța Fitness Tribe, care constă în unitate, modelare și construire a comunității. Scopul este acela de a le oferi tuturor – copii, tineri, adulți, lucrători, studenți sau pensionari – posibilitatea de a experimenta bucuria mișcării. Mai mult de o sută de persoane s-au alăturat programelor noastre, temporar sau permanent.

Vrem să creștem și să ne consolidăm în viitor, iar peste cinci ani să fim mai mulți decât acum.

Împreună suntem mai puternici și mai sănătoși.

Sursa: Comunicat de presă

Publicitate
Publicitate
banner we radio