Ştiri locale

Com’ON Sepsi: Au mai rămas 6 zile pentru înscrierea inițiativelor tinerilor din Sfântu Gheorghe

Au mai rămas doar 6 zile în care tinerii cu vârste cuprinse între 14 și 35 de ani, care locuiesc, învață sau lucrează la Sfântu Gheorghe și vor să se implice activ în viața comunității, își pot înscrie inițiative culturale și creative în cadrul programului de bugetare participativă Com’ON Sepsi.

Participarea este deschisă tuturor grupurilor formate din minimum 3 tineri, care doresc să implementeze o activitate la Sfântu Gheorghe, fiecare echipă putând face oricâte propuneri consideră, cu mențiunea că vor fi premiate cel mult două idei, dacă vor obține suficiente voturi din partea publicului. Potrivit organizatorilor, până în prezent s-au înscris 30 de tineri cu 9 inițiative.

Înscrierile se fac până pe 13 august, prin completarea și încărcarea online a unui formular de inițiativă (AICI).  

„Cum să dezvoltați un proiect? Care ar fi piedicile în calea realizării proiectului vostru? Ce ar trebui să luați în considerare dacă vreți să vă transformați ideea în realitate? Facilitatorii Com’ON Sepsi sunt aici pentru a vă ajuta cu aceste întrebări și cu altele similare. Nu ezitați să îi contactați pe comonsepsi.ro/contact (…) Vă invităm să participați la crearea de inițiative comunitare. Aplicați și faceți orașul nostru mai colorat!”, transmit inițiatorii proiectului.

Pentru a fi eligibile, propunerile ediției din acest an trebuie să aibă legătură cu cel puțin una dintre următoarele teme: comunitate, mediu de viață, cunoștințe, creație și stil de viață, respectiv să se adreseze locuitorilor din Sfântu Gheorghe, dar fără restricții în ceea ce privire locul de implementare (pe teritoriul municipiului Sfântu Gheorghe, inclusiv Coșeni, Chilieni și Șugaș Băi).

Noutatea în acest an sunt două categorii separate în gama de inițiative, una dintre acestea fiind „Tineri cu oportunități reduse”, iar pentru a încuraja accesul mai multor categorii tineri, echipele din grupa de vârstă 14-17 ani (inclusiv) vor concura într-o categorie specială.

Programul, derulat de Asociația Culturală și de Tineret Prospero, Grupul PONT și Primăria Sfântu Gheorghe, premiază ideile care primesc cele mai multe voturi, oferind finanțare de câte 3.000 lei pentru implementarea acestora.

După încheierea etapei de înscrieri, în perioada 15 august – 4 septembrie (ora 15:59) locuitorii municipiului vor putea să voteze proiectele pe care doresc să le vadă implementate în toamna acestui an.

Regulamentul detaliat, AICI.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio