Ştiri locale

Com’ON Sepsi: A fost prelungit termenul pentru înscrierea inițiativelor tinerilor din Sfântu Gheorghe

Termenul limită pentru înscrierea inițiativelor în cadrul programului de bugetare participativă Com’ON Sepsi a fost prelungit cu 7 zile, astfel că tinerii cu vârste cuprinse între 14 și 35 de ani, care locuiesc, învață sau lucrează la Sfântu Gheorghe și vor să se implice activ în viața comunității, mai pot face propuneri până duminică, 20 august, ora 23:59, completând formularul de înscriere de pe site-ul Com’ON  (AICI)

Inspecția tehnică și evaluarea inițiativelor vor avea loc pe 21 august, urmând ca locuitorii din municipiu să poată vota, în perioada 23 august – 12 septembrie, proiectele pe care vor să le vadă implementate în toamna acestui an.

Publicitate

Pentru a fi eligibile, propunerile ediției din acest an trebuie să aibă legătură cu cel puțin una dintre următoarele teme: comunitatea, mediul de viață, cunoștința, creația și stilul de viață. Inițiativele depuse de tineri și votate de public vor primi o finanțare nerambursabilă de maximum 3.000 de lei fiecare. Regulamentul detaliat, AICI.

„Am multe contacte cu tinerii de astăzi, îi întâlnesc la multe evenimente, și au opinii foarte puternice, idei și viziuni concrete, dar simt că de multe ori le este teamă să le prezinte lumii. Dar oportunitatea există, noi suntem aici pentru a-i sprijini, a-i motiva și a-i ajuta să facă lucruri pe care nimeni nu a avut ocazia să le facă înainte de Com’ON”, a transmis Zenge Kolumbán, facilitator Com’ON, potrivit unui comunicat al inițiatorilor programului.

Ajuns la a cincea ediție, programul de bugetare participativă Com’ON Sepsi este organizat de Asociația Culturală și de Tineret „Prospero”, în parteneriat cu Grupul Pont și Primăria Sfântu Gheorghe, cu sprijinul Consiliului Local și al BCR.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio