Ştiri

Comisia Europeană propune interzicerea produselor din tutun încălzit, cu arome

Comisia Europeană propune interzicerea produselor din tutun încălzit, cu arome. UE și-a asumat ca până în 2040, ponderea fumătorilor să scadă la 5% din populație.

Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate, a explicat: “Prin eliminarea de pe piață a tutunului cu arome încălzit, facem încă un pas înspre aplicarea Planului european de combatere a cancerului, prin care vrem să creăm o generație fără tutun –  mai puțin de 5% din populație va consuma produse din tutun până în 2040”.

Comisia Europeană face doar propunerea, care mai apoi este analizată și votată de către Parlamentul și Consiliul European. Dacă interdicția va fi aprobată la nivelul blocului comunitar, guvernele țărilor vor avea la dispoziție câteva luni pentru a-și adapta legislația.

Propunerea vine după ce Comisia Europeană a estimat o creștere cu 10% a vânzărilor de produse din tutun încălzit în șase state membre. Țigările electronice pe bază de tutun încălzit cu arome doar încălzesc tutunul, în loc să îl ardă, și sunt o alternativă la țigările clasice.

Amintim că țările membre au renunțat și la țigările ”clasice” mentolate sau cu alte arome, măsură care în România se aplică din 20 mai 2020.

Publicitate
Publicitate
banner we radio