Ştiri locale

Comisarul şef Liviu Pampu-Romanescu a revenit la conducerea IPJ Covasna

Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Covasna a fost din nou schimbată, la mijlocul săptămânii trecute, odată cu revenirea titularului de drept, comisarul-șef Liviu Pampu-Romanescu.

Acesta a obținut postul prin concurs în luna noiembrie a anului 2018, însă după nici un an de la numire, acesta a fost transferat pe un alt post de conducere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Publicitate

Astfel, în locul său, din august 2019 și până în ianuarie anul trecut, a fost împuternicit inspector-șef al IPJ Covasna comisarul Marius Daniel Ivașcu, cel care a mai ocupat această funcție și în perioada februarie-aprilie 2017.

Ulterior, pentru scurt timp, comanda a fost preluată de către comisarul-șef Tudorel Pieleanu, originar din Teleorman, județ în care timp de 25 de ani a ocupat diferite funcții în cadrul Inspectoratului de Poliție.

Din luna mai a anului trecut, postul de șef al IPJ Covasna a fost ocupat de comisarul Lucian Trăistaru, în prezent împuternicit adjunct al șefului Inspectoratului, începând din data de 3 februarie a.c., odată cu revenirea titularului de drept, comisarul-șef Liviu Pampu Romanescu.

„Domnul comisar-șef de poliție Pampu-Romanescu Liviu a revenit la comanda Inspectoratului la data de 3 februarie a.c. Este titularul postului, a fost plecat în interes de serviciu la București. Domnul comisar-șef Trăistaru Lucian este împuternicit adjunct al șefului Inspectoratului, iar domnul comisar-șef Ivașcu Marius Daniel este în prezent adjunct al șefului Inspectoratului”, ne-a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna, subinspector Radu Stroe.

În ultimii 5 ani, IPJ Covasna a avut nu mai puțin de 6 conduceri: Silviu Stoenescu (martie 2016 – februarie 2017), Marius Daniel Ivașcu (februarie – aprilie 2017), Eugen Palade (aprilie 2017 – noiembrie 2018), Liviu Pampu-Romanescu (noiembrie 2018 – august 2019), din nou Marius Daniel Ivașcu (august 2019 – ianuarie 2020); Tudorel Pieleanu (ianuarie – martie 2020) și Lucian Trăistaru (mai 2020 – februarie 2021).

Actualul ocupant al postului, Liviu Pampu Romanescu, este originar din Brașov, iar de-a lungul timpului a deținut funcțiile de ofițer specialist la Biroul de Investigaţii Criminale, și de șef al acestui compartiment la Poliția Municipiului Brașov, iar apoi a deținut și funcțiile de șef al Serviciului de Investigații Criminale și de șef al Secției numărul 5 de Poliție din Capitală.

Conform site-ului oficial al IPJ Covasna, Liviu Pampu Romanescu are 47 de ani, este căsătorit și are doi copii.

CV-ul comisarului-șef Liviu Pampu-Romanescu poate fi accesat AICI.

(Ioana Ardeleanu)

Foto: covasnamedia.ro

Publicitate
banner we radio