Ştiri locale

Comercianţii din Sfântu Gheorghe cer reducerea taxei pentru terase pe perioada iernii

Comercianţii din municipiul Sfântu Gheorghe au solicitat autorităţilor locale să le reducă taxa pentru terase, invocând faptul că în sezonul rece au mai puţini clienţi.

Viceprimarul municipiului, Toth Birtan Csaba, consideră că cererea agenţilor economici este întemeiată, drept urmare a iniţiat un proiect de hotărâre în vederea reducerii cu 50% a taxelor pentru ocuparea domeniului public de către terasele unităţilor de alimentaţie publică în sezonul de iarnă. Proiectul a fost pus, marţi, în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Sfântu Gheorghe.

„Având în vedere sesizările verbale ale comercianţilor care ocupă terenul din domeniul public de pe teritoriul municipiului Sfântu Gheorghe în vederea amplasării teraselor privind diminuarea taxelor locale pentru sezonul de iarnă, în care clientela este redusă din cauza condiţiilor meteo nefavorabile şi în urma analizării situaţiei de fapt pe teren, consider că cererea agenţilor economici este întemeiată, drept urmare propun reducerea cu 50% a taxelor privind ocuparea domeniului public pentru terasele unităţilor de alimentaţie publică în sezonul de iarnă”, se arată în documentul citat.

Potrivit proiectului, care urmează a fi supus aprobării Consiliului Local municipal, în perioada 1 aprilie – 31 octombrie comercianţii care au terase în zona A a oraşului vor trebui să plătească 2,20 lei/mp/zi, în zona B 1,70 lei/mp/zi, iar în zonele C şi D câte 1 leu/mp/zi, în timp ce pentru perioada 1 noiembrie – 31 martie taxele vor fi înjumătăţite, respectiv vor trebui să achite 1,10 lei/mp/zi pentru zona A, 0,85 lei/mp/zi pentru zona B şi 0,50 lei/mp/zi pentru zonele C şi D. Perioada minimă pentru care se poate solicita ocuparea domeniului public cu destinaţie de terasă este de o lună şi se achită anticipat.

Proiectul de hotărâre poate fi consultat pe site-ul www.sfantugheorgheinfo.ro/proiecte-de-hotarari.ro, iar cetăţenii care au eventualele propuneri, sugestii sau opinii legate de acesta le pot trimite la Compartimentul Relaţii cu publicul, informaţii, registratură sau la adresa de e-mail cecilia.benko@sepsi.ro, până la data de 2 aprilie 2024. 

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio