Ştiri locale

VIDEO. Col. György Alfons a predat comanda ISU Covasna

Fostul şef al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna, col. György Alfons, care a trecut în rezervă după 32 de ani de activitate, a predat vineri, în mod oficial, comanda şi steagul de luptă al unităţii succesorului său, lt. col. Adrian Năstuţă, în cadrul unei ceremonii publice ce a avut loc în piaţa centrală din municipiul Sfântu Gheorghe.

Festivitatea s-a desfăşurat în prezenţa inspectorului-şef al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, col. Daniel-Marian Dragne, a angajaţilor ISU Covasna, a oficialităţilor locale, a numeroşi localnici şi invitaţi din ţară.

Publicitate

György Alfons a declarat că momentul a fost foarte emoţionant şi a spus că, deşi a ieşit la pensie, nu se va retrage definitiv din viaţa publică, amintind, printre altele, că deţine funcţia de preşedinte al Asociaţiei pompierilor din judeţul Covasna.

„A fost un moment foarte emoţionat pentru mine. Vă daţi seama că îmi este greu, într-un fel, când ai avut o activitate zi de zi, 24 de ore din 24 şi dintr-o dată vine momentul acela în care te întrebi dacă sună telefonul, dacă e ceva de făcut. E un moment foarte dificil, pentru că am pus multă pasiune, suflet, inimă în meseria pe care am făcut-o. Mi-a plăcut să muncesc cu oamenii, mi-a plăcut să îi învăţ din experienţa mea, să dau tot ce pot din punct de vedere profesional şi uman, iar colegii mei să beneficieze şi să ducă mai departe nu neapărat ideile mele sau felul meu de a fi, ci acea omenie şi empatie de care trebuie să dea dovadă un pompier ca să se poată sacrifica oricând pentru altul”, a declarat György Alfons.

El a mai spus că lasă la conducerea ISU Covasna un ofiţer pe care îl apreciază foarte mult, un profesionist, un om receptiv, care „ştie să înveţe şi să lucreze cu oamenii”.

Festivitatea a fost deschisă şi s-a încheiat cu o paradă pe străzile din municipiul Sfântu Gheorghe a angajaţilor ISU Covasna şi a câtorva dintre maşinile aflate în dotarea instituţiei, iar, pe toată durata ceremoniei, col. György Alfons a fost secondat de o căţeluşă albă, botezată Turap, după numele unei ţevi de refulare folosită de pompieri.

„Căţeluşa face parte din unitatea noastră şi nu credeam că va ajunge astăzi aici (în piaţa centrală – n.r). Mi-a făcut plăcere să fie alături de mine. De opt ani nu a părăsit niciodată curtea unităţii. Am găsit-o acum opt ani în iarbă, am pus-o în maşină, am adus-o la unitate şi a crescut la noi”, a mai spus fostul comandant.

Noul şef al ISU Covasna, lt. col. Adrian Năstuţă, are 41 de ani, a absolvit Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe, apoi Şcoala militară de subofiţeri pompieri „Pavel Zăgănescu” Boldeşti, Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „George Bariţiu” Braşov, a făcut masteratul la Academia de Poliţie „Alexandru Iona Cuza” din Bucureşti, iar din 1996 lucrează în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Covasna.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio