Meteo, Ştiri locale

Coduri portocaliu şi galben de ploi însemnate cantitativ în judeţul Covasna

ANM a emis miercuri un cod Portocaliu de ploi însemnate cantitativ în vestul țării și în aproape toată zona montană, până vineri la prânz. Intră în vigoare și un Cod Galben de ploi și furtuni în Transilvania, Maramureș și în zonele de deal din Oltenia, Muntenia și Moldova.

Conform meteorologilor, miercuri la ora 17 intră în vigoare un Cod Portocaliu de ploi abundente, până vineri la ora 11. În Banat și Crișana, precum și în zona de munte vor fi ploi importante cantitativ, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40-50 l/mp și izolat 70 l/mp.

Publicitate

La altitudini de peste 1.700-1.800 m, ploile vor determina topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă prezent în continuare la altitudini mari, unde măsoară în general între 15 și 140 cm.

Codul Galben este în vigoare în același interval ca și cel Portocaliu. Astfel, în Transilvania, Maramureș și zona deluroasă a Olteniei, Munteniei și Moldovei, precum și în nordul Carpaților Orientali, se vor semnala averse însemnate cantitativ, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 25 l/mp și izolat 40-50 l/mp.

Publicitate
Publicitate
banner we radio