Ştiri, Ştiri locale

Codul roșu de inundații a fost extins la 9 județe și a fost prelungit. Vezi harta

Codul roșu de inundaţii a fost extins de la șase la nouă judeţe și a fost prelungit până sâmbătă după-amiază. Apele au făcut deja două victime, iar sute de persoane au fost evacuate.

Astfel, începând de vineri, de la ora 13:00, și până sâmbătă la ora 14.00, pe râuri din judeţele Harghita, Covasna, Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Iaşi, Vaslui şi Galaţi va fi cod roșu de inundații.

Publicitate

De asemenea, este cod portocaliu de inundații în județele Mureș, Sibiu, Brașov, Prahova, Buzău și Botoșani. Avertizarea hidrologică este valabilăv până sâmbătă, la ora 18.00.

În plus, județele Satu Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Cluj, Alba, Hunedoara, Arad, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Olt, Brăila, Tulcea și Constanța sunt sub cod galben până sâmbătă seara, la ora 24.00.

Hidrologii avertizează că pe durata avertizărilor se pot produce creșteri de debite ale râurilor, viituri rapide și inundații locale.

\"harta

Meteorologii avertizează că până vineri seară va mai ploua în trei județe din Moldova, deja afectate de inundații.

„ANM a restrâns dimineață codul portocaliu la patru județe, care rămân sub cod portocaliu până diseară: Neamţ, Bacău, partea de munte a județului Vrancea și Vaslui. În acest județ s-au acumulat peste 100 de litri pe metru pătrat. Ne așteptăm ca până diseară să fie peste 50 de litri pe metru pătrat. Până diseară mai rămân sub cod portocaliu Neamţ, Bacău și partea de munte a județului Vrancea”, a spus șeful ANM, Ion Sandu.

El a adăugat că începând de mâine nu va mai fi nicio atenționare de ploi pentru Moldova.

Începând de joi, inundațiile au afectat 89 localități din șapte județe. Două persoane și-au pierdut viața, după ce au fost luate de viituri, iar aproximativ 200 de persoane au fost evacuate. 4.500 de angajați ai Ministerului de Interne au intervenit pentru a ajuta persoanele afectate.

În zonele afectate de inundații, mai multe trenuri au fost anulate, iar pe cinci drumuri naționale se circulă cu dificultate.

Publicitate
Publicitate
banner we radio