Meteo, Ştiri

Cod roșu de caniculă pentru 5 județe din țară. Cod galben în judeţul Covasna

Meteorologii au emis sâmbătă un cod roșu de caniculă care vizează cinci județe din vestul țării, unde temperaturile vor ajunge la 42 de grade la umbră, iar în cursul nopții nu vor coborî sub 20-24 de grade, astfel că discomfortul termic va fi foarte ridicat. Este vorba despre județele Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare și Sălaj, unde se vor înregistra temperaturi maxime extreme, comparabile cu recordurile absolute. Codul roșu este valabil deocamdată pentru ziua de sâmbătă, 23 iulie. 

Tot sâmbătă (23 iulie), sudul Olteniei și al Banatului, precum și sud-vestul Munteniei sunt vizate de un cod portocaliu de caniculă. Valul de căldură va persista, iar local în Transilvania și în zona joasă din Maramureș acesta se va intensifica. Se vor înregistra valori termice diurne de 37-40 de grade, mai ridicate în Oltenia, iar minimele nu vor coborî sub 18-22 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Publicitate

Restul țării, cu excepția câtorva județe din nord-est și a zonei litorale, este sub cod galben de caniculă. Valul de căldură se va menține în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime se vor situa între 35 și 37 de grade, iar cele minime vor fi de 18-20 de grade.

Publicitate
banner we radio