Meteo, Ştiri

Cod Roșu de caniculă în sud-estul țării. Temperaturile pot ajunge la 42 de grade!

Agenția Națională de Meteorologie a emis o avertizare Cod Roșu de caniculă, valabilă marți, în județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași și în municipiul București. Se vor înregistra temperaturi maxime extreme de 40-42 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. 

Tot marți este valabil și un Cod Portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat, în sudul Crișanei, Banat, Oltenia, Muntenia, în jumătatea sudică a Moldovei  și în vestul Dobrogei. Cod Galben în restul țării.

Publicitate

Pentru miercuri, ANM a emis o avertizare Cod Roșu de caniculă pentru județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, vestul județului Constanța și municipiul București. Se vor înregistra, de asemenea, temperaturi maxime extreme de 40-42 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Totodată, meteorologii au emis și un Cod Portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat, în sudul Olteniei, nordul Munteniei, nord-vestul Dobrogei și în centrul și sud-vestul Moldovei. Se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37-39 de grade, astfel că disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Publicitate
banner we radio