Ştiri

Cod portocaliu şi cod galben de ploi abundente, lapoviţă şi ninsoare în weekend

Meteorologii au emis cod portocaliu de ploi importante cantitativ și vânt intens începând de sâmbătă, ora 09:00, până duminică, ora 15:00, în cea mai mare parte a Munteniei, Dobrogrea și sudul Moldovei. De asemenea este emis cod galben de ploi, lapoviță și ninsoare la munte și intensificări ale vântului în perioada: sâmbătă, ore 03:00 – duminică, ora 21:00, în Oltenia, vestul Munteniei, sudul Transilvaniei și centrul Moldovei.

Cod galben

Publicitate

În Oltenia, vestul Munteniei, apoi și în sudul Transilvaniei și în centrul Moldovei va ploua pe arii extinse, cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp, iar local se vor cumula 40…50 l/mp. Vântul se va intensifica temporar cu viteze de 50…60 km/h.

În zonele montane precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare, iar rafalele de vânt vor depăși 70 km/h, mai ales pe creste.

Cod portocaliu

În județele Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău, Prahova, Ilfov și Municipiul București, Constanța, Tulcea, Galați și Vrancea ploile vor fi temporar abundente și se vor cumula cantități de apă importante, în general între 40 și 60 l/mp, iar pe arii restrânse peste 80…90 l/mp.

Vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăși local 60 km/h, iar începând din după-amiaza zilei de sâmbătă (7 octombrie) în Dobrogea vântul va sufla tare, cu peste 80…90 km/h.

 

Publicitate
Publicitate
banner we radio